Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev och läxor vecka 35

Hej!

Vad roligt det var att få träffa alla elever efter sommarlovet! Det var flera elever som kände sig lite pirriga inför skolstarten, men nu är de varma i kläderna, energiska och förväntansfulla inför terminen.

Rutiner och förhållningssätt

Vi har gått igenom skolans regler, förväntans-dokumentet och pratat om hur vi ska vara mot varandra för att alla ska trivas och må bra. Goda egenskaper som eleverna uppskattar hos kamrater har vi sammanställt på en sol. Där varje stråle symboliserar en egenskap. Solen pryder nu väggen tillsammans med små figurer som är avbilder av dem själva, på figurerna har eleverna skrivit några goda egenskaper som de själva tycker att de har. Vårt förhållningssätt mot varandra genomsyrar alltid vårt arbete, men lyfts extra såhär vid terminsstart. Vi har gjort flera samarbetsövningar både inom klassen och tillsammans med den andra tvåan.

En samarbetsövning som var mycket uppskattad var aktivitetsdagen, förra onsdagen. Vi hade mixade grupper från båda tvåorna. Eleverna utförde olika uppdrag utomhus längs med en aktivitetsbana. Tillsammans har vi också haft både sommarlovsbingo och naturbingo utomhus.

Äppeltema

Vi har startat igång ett större temaarbete om äpplen. Här har vi utgått ifrån läroplanen och elevernas förslag på arbetsområden. Vi kommer att integrera de flesta skolämnena i detta tema som kommer hålla på några veckor. Om det är någon som har äpplen över från trädgården så tar vi tacksamt emot dem senast onsdag. De kommer väl till pass i undersökningar, experiment, avbildningar, avsmakning, torkning m.m. Meddela gärna vilken sort det är.

Läsning


Så många bra lästips vi har fått genom bokpresentationerna av den bästa boken från sommarläsningen. Nu har drygt hälften presenterat sin bok och vi fortsätter i nästa vecka. Sommarbingot var en uppskattad aktivitet och eleverna har berättat hur de har läst för både djur och släktingar. Det mest populära lästillfället var när de skulle äta något gott vid läsningen. Jag hoppas att ni precis som vi uppmuntrar till läsningen som är så viktig. För att bli riktigt bra på något krävs 10 000 timmar! I tisdags fick eleverna hem “Diamantjakten” som är läsläxan för det här läsåret. Boken ligger i en plastficka tillsammans med ett läsprotokoll som ni fyller i efter att ha lyssnat på läsningen. Läs igenom informationen på läsprotokollet. I skolan arbetar vi med kapitlet på olika sätt så det är viktigt att boken och protokollet är med till skolan på tisdagarna.

Eleverna har skrivit sommardikter och ritat en passande bild till.

Matematik

I matematiken har vi arbetat med taluppfattning, hundrarutan och repeterat addition och subtraktion inom talområdet 0-20. Vilket denna veckas läxa handlar om.

Engelska

På engelskan har vi repeterat färger och hälsningsfraser. Eleverna har gjort en enkel beskrivning av sig själva, “This is me” som första sida till sin engelskbok.

Information från skolsköterskan

Hej!

Nu är det åter igen dags för de årliga nationella avlusningsdagarna. Under helgen fredagen 11 september till söndagen 13 september så pågår de nationella avlusningsdagarna. Gå in på länken www.avlusningsdagarna.se för mer information. Genom avlusningsdagarna så agerar vi gemensamt för att minska risken för spridning av huvudlöss.”

Med vänlig hälsning

Maria Lundberg

Skolsköterska Österskärsskolan

Ny lärplattform med frånvaroanmälan

Läs om ny lärplattform här: ÖsteråkerslärplattformPowerpoint, Unikum familjPDF, Nyhet Unikum grundskolanPDF

Kom ihåg vecka 36!

måndag: idrottskläder

tisdag: läsläxa, kapitel 1 i Diamantjakten, läs flera gånger och inneskor till slöjden

onsdag: matematikläxa i gröna läxboken

torsdag: idrottskläder

Skolfotografering:

Tisdagen den 15/9 är det skolfotografering.

Trevlig helg!

Åsa


Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 27 augusti 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 27 augusti 2020