Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nya telefonrutiner på Österskärsskolans fritidshem

Undervisningen i fritidshemmet utvecklas.

Från höstterminen ingår Österskärsskolans fritidshem i ett treårigt forskningsprojekt: Fritidshemmets pedagogiska uppdrag. Genom det ska vi utveckla undervisningen i fritidshemmet. Begreppet undervisning infördes i fritidshemmets uppdrag i och med en reviderad version av läroplanen 2016.

Vi är mitt i en förändringsprocess för att skapa bästa möjligheterna för undervisning i fritidshemmet. Detta för att skapa en god lärandemiljö för undervisning där eleverna får arbetsro, bibehåller fokus och inte blir avbrutna. För barnens säkerhet kommer vi inte heller att skicka ut elever till parkeringen för upphämtning av er föräldrar. Vi vill att ni istället ger barnen ansvar för sin hemgångstid. Om ni bedömer att era barn kan gå hem själva behöver ni skriva under en blankett som ni får av personalen.

Vi förstår att förändringen kan innebära viss omställning i era rutiner och hoppas att ni har förståelse för att förändringen är för era barns och verksamhetens bästa. Vi välkomnar er att komma till fritids och hämta era barn för att se verksamheten och få en överlämning av hur dagen varit.

Från och med 1 februari 2020 gäller följande telefonrutiner.

Telefontider

08.00 - 13.00 tar avdelningarna emot sms angående elevers hemgång som avviker från placeringstid och hämtningsrutin enligt ifylld blankett.

13.00 - 16.00 prioriterar fritidspersonalen undervisning och tid med elever. Behöver ni ändå komma i kontakt med fritidshemmet hänvisar vi till expeditionen, 08 - 540 817 99.

16.00 - 18.00 är det stängningsfritids och det går bra att ringa till stängningsavdelningen 073 - 644 73 97.

Redaktör:
Maria Sjöström

Sakkunnig:
Maria Arnvaller
Publicerad:
tisdag 4 februari 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 4 februari 2020