Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v.34

Hej allihopa!

Det var jätteroligt att träffa klassen igen efter sommarlovet. De verkar utvilade och redo att köra igång med ett nytt skolår, hoppas ni vuxna är det också.

Veckan som gått

Veckan började med att vi välkomnade Johan som kommer att arbeta i vår klass. Vi välkomnade också en elev från 1-6a, skolans förberedelseklass, som kommer att vara med på slöjd-och idrottslektioner med oss. 

Vi startade upp engelska med ny bok och spel och matten med ett repetitionshäfte för att värma upp inför nya moment. På so-lektionerna kommer vi att arbeta med medeltiden så vi gjorde en tankekarta tillsammans där vi skrev ner det vi vet och tror om medeltiden. Klassen har också haft idrott, musik och slöjd denna vecka. Övriga ämnen startar vi vecka 35. 

Eftersom denna vecka har varit trygghet-och trivselvecka så har vi ägnat mycket tid åt att prata utifrån skolans likabehandlingsplan. Vi har diskuterat hur vi ska göra på olika platser i skolan, till exempel omklädningsrummet och hallen. Vi har också pratat om hur vi ska vara mot varandra i klassen och vad vi behöver jobba lite mer på i femman. Efter det reviderade vi vårt klasskontrakt och skrev på det allihop, till pampig musik. Klassen har kommit fram till att vi behöver förbättra arbetsron, så den håller hela dagen, och bli bättre på att ta hand om våra saker och lokaler. 

På temat trygghet och trivsel har vi haft flera värdegrundpass där klassen fått se på filmer, diskutera i smågrupper och såklart så har vi gjort EQ-övningar. 

Veckan avslutades med en TL-dag där skolans alla trivselledare ledde roliga lekar runtom på skolgården som vi fick pröva på. 

Det har varit en superbra första vecka där vi liksom mjukstartat terminen. Både jag och eleverna har känt oss lite ringrostiga ibland, men vi har hjälpts åt att komma in i rutinerna igen. 

Information

Torsdag 27/8 har klassen skolfotografering. I år kommer ingen klassbild att tas, utan endast porträttbilder.

Anna D hälsar att idrotten kommer att vara utomhus tills vidare. Idrottslektionerna är på måndagar och torsdagar. 

Vi kommer att fortsätta med läxor i svenska, matte och engelska. Jag återkommer med vilka läxdagarna är. Skoldagboken kommer vi också att fortsätta med.

Den enda läxan klassen fått denna vecka är skoldagboken som ska lämnas in på måndag. Nästa vecka startar vi med alla läxor.

Från och med vecka 35 är vårt nya system, familjeappen Unikum, i gång där ni anmäler frånvaro. Se information på skolans hemsida.

Trevlig helg!

Hälsningar Anna

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 21 augusti 2020
Senast uppdaterad:
fredag 21 augusti 2020