Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Appar och program

Detta är våra vanligaste appar och program som vi använder i vårt dagliga skolarbete. Apparna finns att ladda hem från Self-service, de andra kommer ni till genom att klicka på länkarna i högerspalten.

Bingel

Digital färdighetsträning i svenska, engelska och matematik som motiverar och engagerar eleverna.

Här kommer en liten lathund till Bingel. Klicka här!PDF

Legimus

(Myndigheten för mediers tillgängliga bibliotek.) Med appen Legimus kan du ladda ner och läsa talböcker. Du måste ha ett konto för nedladdning för att kunna logga in, detta får du av vår skolbibliotekarie Ann-Kristin.

Mattportalen

Färdighetsträning i matematik som följer läroplanen för årskurs 1-6 och gör matematikundervisningen roligare. Hjälper varje elev att utvecklas på sin nivå.

Showbie

Ett sorts papperslöst portfolio där eleverna lägger in sina skolarbeten digitalt. Enkelt samarbete och återkoppling mellan lärare och elev.

Vektor

Vektor är ett program som hjälper barn att träna upp en bra förståelse för matematik tidigt. Den innehåller även övningar som tränar kognitiva förmågor kopplade till matematik. Vektor är ett effektivt och lustfyllt träningsprogram som är både utmanande och belönande.

Elevspel.se

Kunskapsspel för skolan. Här finns spelen som eleverna i skolan tycker är roliga samtidigt som de lär ut kunskap. Eleverna eller läraren väljer ämne för förslag på roliga och pedagogiska spel för skolelever i grundskolan.

Lightbot

En app där eleverna lär sig programmera på ett enkelt och lustfyllt sätt. Finns i flera svårighetsgrader.

Inläsningstjänst

Erbjuder inlästa ljudböcker- både läromedel och skönlitteratur. Denna app finns tillgänglig i Skolon där eleverna loggar in med sitt elevkonto.

NE.se

Ett digitalt uppslagsverk som möter dagens och morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelser. Denna app finns tillgänglig i Skolon där eleverna loggar in med sitt elevkonto.

SLI.se

Digital mediecentral och pedagogisk resurs där eleverna kan ha ett eget konto via Margretelundsskolan.

Google Classroom

Ett digitalt klassrum i Google Drive där elever och lärare enkelt delar både läxor och elevarbeten. Ger enkel och snabb återkoppling vilket gör lärandet synligt för eleverna.


Redaktör:
Jenny Johansson

Senast uppdaterad:
torsdag 12 mars 2020