Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hämta och lämna

Det är viktigt att det finns säkra skolvägar för elever, föräldrar och lärare på skolan. Därför skapas årligen ett trafiksäkerhetsprogram. Den både innehåller fysiska åtgärder liksom aktiviteter för att uppmuntra till att gå och cykla till skolan.

Här finns information om hur du kan bidra till en tryggare och säkrare trafikmiljö i anslutning till skolan när du hämtar eller lämnar barnen.

Gå till skolan och ta bussen vidare

Jobbar du i Täby, Danderyd eller Stockholm kan du enkelt gå eller cykla med barnen till skolan och därefter ta bussen vidare till jobbet från hållplatsen Margretelundsskolan.

Med cykel

För att komma till skolan med cykel, väljer du de säkra cykelvägarna som finns i området. Vi har cykelställ på flera ställen på skolgården där du kan låsa fast cykeln när du kommer fram.

Med bil

Behöver du ta bilen till skolan för att lämna barnen använder ni vår Avlämningsplats för att hålla skolmiljön mer säker och bilfri. Den ligger precis till vänster när du kör in på Manfred Bondes väg (se kartan). Du kan också välja att parkera på Skrakvägen vid fotbollsplan. I anslutning till båda dessa finns det säkra gångvägar som leder direkt till skolgården.
För att minska antalet bilar utanför skolan rekommenderar vi att familjer samåker och turas om att skjutsa barnen.

Synpunkter och förslag

Kommunen arbetar hela tiden med att förbättra trafiksäkerheten vid skolorna och förenkla kommuninvånarnas vardag. Har du förslag, synpunkter eller funderingar får du gärna mejla trafik@osteraker.se eller använda kommunens app för felanmälan.

Redaktör:
Jenny Johansson

Senast uppdaterad:
fredag 19 mars 2021