En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vad gäller just nu ?

information om hur vi arbetar vidare

Till vårdnadshavare och elever på Åkerstorpsskolan

Idag har vi planerat för undervisning på distans för de elever som är hemma men också som en förberedelse inför en eventuell skolstängning.

I nuläget är ingenting beslutat och hur det blir framöver får vi se helt enkelt. Vi får ta dagarna som de kommer och hålla oss lugna i det som händer.

Jag vill börja med att tacka er alla som snabbt återkopplat till respektive klasslärare om tillgång till datorer/surfplatta och internet på hemmaplan. Det ger oss en bra bild över hur det ser ut om eventuella utlån av digitala verktyg kan komma i fråga.

All kommunikation från klasslärare/skola och fritidshemmet sker via våra bloggar på hemsidan.

http://www.osteraker.se/subsajter/grundskolor/akerstorpsskolan.4.6fdc263a153e5210a24b6797.htmllänk till annan webbplats

För att ni ska få information och veckoplaneringar med mera så behöver ni vårdnadshavare prenumerera på klassbloggen, fritidsbloggen och rektorsbloggen.

Varje fredag kommer det på klassbloggen läggas ut planering för kommande vecka. Vi kommer att försöka hålla en så tydlig struktur och enkelhet i uppgifter som är möjligt. Mer detaljerad info ser du på klassbloggen.

Frånvaroanmälan av ditt barn(om hen är sjuk) sker varje dag före klockan 08.00 via Dexter. Detta är superviktigt att du som vårdnadshavare gör. Vid längre frånvaro går det att via datorn lägga in flera dagars frånvaro.

Alla friska barn/elever är välkomna till skolan! När du lämnar ditt barn ber vi dig att lämna utanför ytterdörren. Eleven möts upp av klasslärare/fritidshemspersonal, går in och hänger av sig samt tvättar händerna innan hen går in i klassrummet.

Har du behov av att komma i kontakt med klassläraren ber vi dig att kontakta denne via mail. Vi tar inga fysiska samtal i samband med lämning till lektion. Informationsutbyte sker via mail/telefon.

Vi funderar nu också på form för återkoppling lärare-elev med de elever som är hemma. Det kan se olika ut beroende av årskurs och ålder och kan vara alltifrån telefonsamtal, mail, videosamtal via olika plattformar eller dylikt.

Det kommer att komma mer information, men vi hoppas på er förståelse i att allt inte kommer flyta på som vanligt även om vi kommer försöka upprätthålla dagarna så vanligt det bara går.

Det är en väldig omställning i denna tid. Men vi kommer att ro detta i land, på nåt sätt!

Håll er nu uppdaterade på bloggen och kommunens hemsida

Med detta vill jag önska er alla en trevlig helg!

//Jenny Nyrén, rektor

Redaktör:
Per Ardfors

Sakkunnig:
Jenny Nyrén
Publicerad:
fredag 20 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 20 mars 2020