En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Film som sommarjobb!

Här hittar du aktuella filmprojekt för år 2020 – Bland annat Ung blick på vår konst och Musikfilmer med kulturföreningen Livat.

Film är en av våra främsta källor till både underhållning och information. Det är också verktyg för kommunikation, social interaktion och propaganda, en växande näring, ett universellt språk och en konstform. Att ungdomarna genom filmmediet utvecklar sitt filmskapande är positivt.

– Förutom att skapa arbetstillfällen för ungdomar, är syftet med uppdragen att skapa förutsättningar för kommuninvånarna att ta del av information och som alternativ för denna sommars inställda evenemang, säger näringslivsutvecklare Ann-Catrin Skogström, som är ansvarig för sommarjobb i Österåkers kommun.

Samverkan kring film

Film som sommarjobb arrangeras av näringslivs- och utvecklingsavdelningen i Österåkers kommun i samverkan med Film i Österåker, en förvaltningsövergripande verksamhet där kultur- och fritidsförvaltningen, näringslivs- och utvecklingsavdelningen och fritidsgårdarna samverkar kring film för och med unga i kommunen. Från Kulturförvaltningen Region Stockholm medverkar Film Stockholm och Musikaliska.

Ta del av filmerna!

Här hittar du de olika aktuella filmprojekten, där kan du ta del av filmerna och läsa mer om dem:

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Ann-Catrin Skogström
Senast uppdaterad:
torsdag 20 augusti 2020