Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Ansvar för vaccination mot covid-19

Här kan du läsa om Österåkers kommuns arbete med vaccination mot covid-19 och hitta länkar och hänvisningar till organisationer som arbetar med andra delar av vaccinationen.

Ansvaret för vaccinationen mot covid-19 ligger på flera aktörer i samhället. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du se vilka olika myndigheter som ansvarar för vad.

Ansvarsfördelning på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccinationsarbetet är indelat i fyra faser enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om prioritetsordning. Syftet är att ge ett tidigt skydd till de personer som har störst risk att bli allvarligt sjuka i covid-19.

Läs mer om vilka grupper som ingår i de olika faserna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination pågår

Vårdföretaget Prosalus vaccinerar i Åkersberga centrum, i en lokal i den gamla centrumbyggnaden, ovanför Hemtex.

Region Stockholm har slutit avtal med Prosalus och det är Region Stockholm som kan svara på frågor om vaccinet, bokning av tid och annat kopplat till vaccinationen.

1177 Vårdguidens information om vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination i skolorna avslutad

Österåkers kommun har samverkat med Region Stockholm för att kunna erbjuda första och andra dosen vaccin till 12-15-åringar i de kommunala skolorna. Detta var en engångsinsats som nu är avslutad. Denna grupp bokar fortsättningsvis tid för vaccination i appen Alltid öppet eller via Region Stockholms telefonbokningstjänst.

Läs hur du bokar tid för vaccination på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: