Insamling till ukrainska krigsflyktingar pausad

Händer håller i keramikhjärta

Många Österåkersbor hjälper redan krigsflyktingar från Ukraina på olika sätt. I samarbete med nätverket Tillsammans Åkersberga startar nu Österåkers kommun en insamling till krigsflyktingar från Ukraina som kommer till Österåker.

Uppdatering 21 mars: Insamlingen pausad!

Varmt tack för alla gåvor! Vilket fantastiskt engagemang det finns i vår kommun. Under helgen fick vi in jättemycket kläder och förnödenheter som ni behöver sorteras och lämnas ut till Ukrainska krigsflyktingar innan vi kan öppna insamlingen igen. När vi öppnar insamlingen igen informerar vi om det här på österåker.se och i sociala medier.

Insamling till krigsflyktingar från Ukraina

Många av krigsflyktingarna från Ukraina som kommer till Österåker har väldigt lite eller ingen packning med sig. För att möta det akuta behovet startas en insamling av bland annat kläder, skor och hygienartiklar.

Gåvorna som skänks går till ukrainska krigsflyktingar som befinner sig i kommunen. De går både till evakueringsboendena i kommunen och till de ukrainska krigsflyktingar som kommit till kommunen via volontärer, egna nätverk eller på andra sätt. Vid uthämtning av kläder ska ukrainskt pass visas upp. Om du har kontakt med ukrainska krigsflyktingar får du gärna sprida denna information till dem.

Aktuella listor på vad som behövs samt adress och öppettider för inlämning och utlämning finns på österåker.se/hjälpatill

Publicerad:
Senast uppdaterad: