Informationsmöte för krigsflyktingar från Ukraina

Människor i en föreläsningssal

Tisdag den 10 maj välkomnar Österåkers kommun ukrainska krigsflyktingar till ett informationsmöte om bland annat hur man söker skola till sitt barn, hur arbetsmarknaden fungerar, vilken myndighet som gör vad, med mera. Det finns också möjlighet att ställa frågor.

Att komma från krig till ett nytt land är inte det enklaste. För att underlätta för de krigsflyktingar från Ukraina som bor i Österåker att hitta rätt i samhället, och få svar på sina frågor, bjuder kommunen nu in till ett möte.

– Mötet riktar sig till alla ukrainare som bor i kommunen med uppehållstillstånd med tillfälligt skydd enligt massflyktsdirektivet. Många har nu fått besked från Migrationsverket och kan nu börja söka jobb och skola, vi vill underlätta och stötta så det går så smidigt som möjligt då detta är en grupp med mycket knappa marginaler, säger Magnus Knutsson som är enhetschef för arbetsmarknad och integration på Österåkers kommun.

Tipsa krigsflyktingar från Ukraina

Du som har kontakt med ukrainska krigsflyktingar som bor i Österåker får gärna tipsa dem om mötet.

Datum och tid: tisdag den 10 maj klockan 13-16

Plats: Berga teater, Lennart Neckmans väg 8 i Åkersberga

Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på fika. Ukrainsk tolk finns på plats.

Ласкаво просимо

Ласкаво просимо на зустріч, де ви познайомитеся з муніципалітетом Естерокер і шведським суспільством. На місці працює український перекладач.

10 травня о 13-16 в театрі Берга на Lennart Neckmans väg 8 в Åkersberga.

Publicerad:
Senast uppdaterad: