Suomeksi/Other languages

Man och kvinna framför en dator

Här hittar du länkar till information om coronaviruset, vaccination om covid-19 samt annan information och kontaktuppgifter till olika aktörer som erbjuder information på olika språk.

Här hittar du Österåkers kommuns sidor med information på finska: Österåker på finska-suomeksi

Behöver du mer information på finska, kontakta: servicecenter@osteraker.se, 08-540 810 00 fråga efter service på finska.

Samordnare för förvaltningsområde för finska språket Lea Vaattovaara på: Telefon: 08-540 810 27. E-post: lea.vaattovaara@osteraker.se

Har du frågor om elevhälsa på finska kontakta skolsjuksköterska Marika Ångman. Telefon: 08-540 811 29

Vill du ta kontakt med finsktalande präst i Svenska kyrkan, kan du kontakta Annika Stenvall. Telefon: 08-580 218 99 E-post: annika.stenvall@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkans Sverigefinska telefonjouren är öppen alla kvällar klockan 21.00-24.00. Telefon: 020-26 25 00

För dig som inte kan boka tid digitalt finns en telefonbokningstjänst och den är tillgänglig på svenska, finska, polska, ryska, spanska, tigirinja, engelska, arabiska, somaliska och persiska.

Information om telefonbokningstjänstens telefonnummer och öppettider på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Polisen har tagit fram informationsblad om vaccinationsbedrägeri och översatt till flera språk:

Myndigheten för stöd till trossamfund har tagit fram filmer där företrädare för olika trossamfund informerar om cororna och covid-19.

Se filmerna på Myndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för stöd till trossamfunds webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På krisinformation.se finns information på teckenspråk och syntolkad information om coronaviruset och covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: