Barn mellan 12 och 15 år kan boka tid för vaccination mot covid-19 i Åkersberga

Vaccination

Den 20 september meddelade Region Stockholm att det är möjligt att boka tid för vaccination mot covid-19 för barn och unga i åldrarna 12–15 år. Här i Österåker sker vaccinationen i Prosalus lokaler i Åkersberga centrum.

Elever i Österåkers kommunala grundskolor kommer att kunna gå och vaccinera sig på skoltid, om det inte går att lösa på annan tid. Frånvarorapportering görs som vanligt i Unikum.

Bokningen sker via appen Alltid öppet eller via telefonbokningstjänsten som Region Stockholm tillhandahåller. Telefonbokningen erbjuds på tio olika språk. Se språk och telefonnummer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vaccinationslokalen i Österåker är i Åkersberga centrum, ovanför Systembolaget. Vid bokning i appen Alltid öppet står felaktigt att vaccination i Åkersberga sker i Kyrkligt centrum.

Se Prosalus webbplats för korrekt information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här gäller för barn som är
födda 2006–2009

Region Stockholm meddelar på sin webbplats 1177.se att:

  • Det finns ingen möjlighet till drop-in-vaccination.
  • Ditt barn måste ha fyllt 12 år för att kunna vaccinera sig.
  • Ditt barn får inte gå ensam på vaccinationen. Minst en vårdnadshavare måste följa med.
  • Vårdnadshavaren måste samtycka till vaccinationen. Om ni är två vårdnadshavare behöver båda därför underteckna en samtyckesblankett för 12–15-åringar. Region stockholms blankett för samtycke Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Om ditt barn har allergi eller haft en kraftig reaktion vid tidigare vaccinationer ska ni vänta med att boka en tid. När det är klart hur vaccinationen av barn med allergi ska ske kommer Region Stockholm att informera om det på sin webbplats.

Läs mer på 1177.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten har meddelat att denna åldersgrupp ska erbjudas vaccination mot covid-19 i sin skola med i oktober 2021. Exakt hur det kommer se ut i Österåker är inte klart än. Det pågår ett arbete i Österåkers kommun, som samverkar med Länsstyrelsen Stockholm och Region Stockholm, för att få detta på plats.

Läs Region Stockholms nyhet om vaccinationsbokning för 12–15-åringar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drop-in för gymnasieungdomar

Drop-in-vaccination mot covid-19 för gymnasieungdomar.

Publicerad:
Senast uppdaterad: