Fulla salonger och läktare tillåts igen den 29 september

Gitarrhuvud med publik i bakgrunden.

Den 29 september togs många av de nationella restriktionerna bort. Restriktionerna infördes på grund av covid-19, för att begränsa och minska smittspridningen. Här kan du se vad förändringarna innebär för Österåkers kommuns publika verksamheter.

Exempelvis tas begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning samt att kravet på sittande servering på restauranger tas bort. Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas också bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Folkhälsomyndighetens nyhet om lättnaderna av restriktionerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har uppdaterad och bekräftad information på sin webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om vad lättnaderna i restriktionerna innebär för olika kommunala verksamheter från den 29 september. Tänk på att du även fortsättningsvis ska stanna hemma när du är sjuk och testa dig för covid-19. När du ska besöka en kommunal verksamhet är det viktigt att fortsätta hålla avstånd undvika trängsel och resa smittsäkert.

Biblioteket och Berga Teater

Från den 29 september kommer Berga Teater att ha föreställningar igen, utan publiktak och avstånd mellan sittplatserna. Även större sällskap kommer då vara välkomna. Detta gäller för samtliga som hyr Berga Teater.

Biblioteket har redan återgått till normala öppettider men efter den 29 september kommer aktiviteter och evenemang som författarbesök, föreläsningar och lovaktiviteter att erbjudas igen. Från den 29 september kommer det åter bli möjligt att hyra lokaler på biblioteket.

Kommunala idrotts- och friluftsanläggningar

Den 29 september blir det tillåtet för alla föreningar och invånare att bedriva sin verksamhet fullt ut, utan begränsning i antal deltagare eller publiktak. Även krav på avstånd mellan sittplatser och sällskap tas bort från anläggningarna och det är fritt att anordna cuper, tävlingar och evenemang. Cafeteriaverksamhet kan bedrivas som normalt för alla åldersgrupper.

Mötesplatsen Fyren och träffpunkter för äldre

På träffpunkterna och på Fyren kommer aktiviteter erbjudas även inomhus efter den 29 september.

Publicerad:
Senast uppdaterad: