Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kommunalråd

Kommunalråd är politiskt valda ledare för kommunens verksamhet. Kommunalråden representerar den politiska majoriteten i Kommunfullmäktige. För att skapa insyn finns också ett kommunalråd i opposition.

Kommunalråd och kommunalråd i opposition är heltidsarbetande förtroendevalda till skillnad från andra förtroendevalda som har sitt politiska uppdrag vid sidan om annan sysselsättning.

Kommunalråd för den borgerliga alliansen

Kommunalråd är politiskt valda ledare för kommunens verksamhet. Kommunalråden är representanter för den borgerliga alliansen, som styr Österåkers kommun.

Under mandatperioden 2019-2022 finns två kommunalråd i Österåkers kommun. Det är Michaela Fletcher (M), kommunalråd och Kommunstyrelsens ordförande, och Mathias Lindow (L), kommunalråd, förste vice ordförande i Kommunstyrelsen och ordförande i Tekniska nämnden.

Michaela Fletcher Sjöman

Michaela Fletcher
Kommunalråd (M)
08-540 810 69
michaela.fletcher@osteraker.se

Elisabeth Gunnars

Mathias Lindow
Kommunalråd (L)
08-540 810 37
mathias.lindow@osteraker.se

Kommunalråd i opposition

För att garantera den politiska oppositionens insyn och arbete i kommunen finns även ett kommunalråd i opposition. Detta uppdrag innehas av Ann-Christine Furustrand (S) som även är andre vice ordförande i Kommunstyrelsen.

Ann-Christine Furustrand

Ann-Christine Furustrand
Oppositionsråd (S)
08-540 810 84
ann-christine.furustrand@osteraker.se

Redaktör:
Fredrik Zethraeus

Sakkunnig:
Fredrik Zethraeus
Senast uppdaterad:
fredag 5 juli 2019