Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Trygghet

Du ska kunna känna dig trygg när du vistas i Österåkers kommun. Det pågår bland annat flera förebyggande projekt som riktar sig mot barn och unga, föräldrar och ledare och personal som möter barn och ungdomar.

Aktuella projekt i det förebyggande arbetet

Österåkers kommun arbetar just nu med två projekt som syftar till att motverka våldsbejakande extremism. Du kan läsa mer om det arbetet här:
Projekt mot våldsbejakande extremism

Nattvandringar

För att öka tryggheten för ungdomar deltar engagerade vuxna i nattvandringar på de flesta fredags- och lördagskvällar. Även om dina barn är små eller vuxna, eller om du inte har några barn, har du genom nattvandringen ett tillfälle att engagera dig och träffa ungdomar. Du som nattvandrar måste vara minst 20 år. Ni är minst tre stycken som vandrar tillsammans.

Vandringen sker mellan klockan 20.30 och 24.00, i första hand under fredagar och lördagar. Under perioden maj till september genomförs vandringar mellan klockan 20.30 och 01.00.

Skolklasser och föreningar

Du som förälder till barn i en skolklass eller förening kan  välja att engagera dig och samtidigt få ett bidrag till klassen eller föreningen. Efter att ni vandrat delas en ersättning ut. 250 kronor per person och kväll. Är ni sex personer delas 2 000 kronor ut. Blir ni fler än sex personer ges ersättning enligt samma princip, alltså 250 kronor per person och 2 000 kronor för var sjätte person.

Anmälan

Anmäl dig genom att kontakta Nattvandring, en länk finns under rubriken Mer information. Du kan också höra av dig direkt till trygghetssamordnare Lena Brodin. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt och öppettider.

Förebyggande arbete

Trygg i Österåker är kommunens förebyggande arbete, som ska öka tryggheten, minska brottsligheten och användandet av droger. Du kan läsa mer om Trygg i Österåker under fliken Om Österåker.

Mer om Trygg i Österåker

Broschyr - Orolig för ett barnPDF

Redaktör:
Sofia Nyström

Sakkunnig:
Lena Brodin
Senast uppdaterad:
onsdag 15 januari 2020