Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Stöd till barn och unga

Barn och unga tillhör de som samhället särskilt tar ansvar för. I Österåkers kommun ger vi olika former av stöd till dig som är barn eller ungdom.

Utsatt för brott

Ofta handlar brott om någon form av våld. Det kan handla om slag och våld men kan också vara att någon säger saker som får dig att må dåligt. På sidan jagvillveta.se kan du läsa mer om vad som är brottsligt och var man kan få hjälp. Här finns också information om vad som händer om man anmäler eller om det blir rättegång.

Jagvillveta.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Stödcentrum för unga brottsutsatta i Täby vänder sig till dig mellan 13 och 23 år som blivit utsatt för eller bevittnat brott. Här kan du få svar på många frågor, hjälp att ansöka om ekonomisk ersättning och rättegångsstöd. Du får vara anonym och behöver inte polisanmäla brottet. Även föräldrar kan få stöd.

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Socialtjänsten

Socialförvaltningen, ofta kallad socialtjänsten, hjälper dig som är barn eller ungdom på flera olika sätt. Det finns en hemsida som heter KollPaSoc.se. Den är anpassad för dig som är yngre och berättar hur socialtjänsten fungerar.

Kollpasoc.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomsmottagningen

Är du mellan 12 och 23 år är du välkommen till ungdomsmottagningen. Hit kan du komma om du har frågor om sex och samlevnad. Här kan du även få hjälp med graviditetstest och preventivmedel. Alla som arbetar här har tystnadsplikt.

Ungdomsmottagningen

Barnombud

Barnombudet finns till för dig som är barn eller ungdom när du känner dig mobbad eller har det jobbigt. Du kanske har problem med kompisar, kärleksproblem, eller har problem hemma eller i skolan. Du kan vara helt anonym.

Barnombud

Redaktör:
Sofia Nyström

Sakkunnig:
Erica Sundberg
Senast uppdaterad:
fredag 28 augusti 2020