Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Unik sälsafari i Roslagens skärgård

  • Sälar i Roslagen

BOKA HÄR!

Följ med på en magisk safaritur i Roslagens fantastiska skärgård med möjlighet att komma nära sälarna i deras naturliga miljö. 

Resan startar i Åsättra hamn på Ljusterö där du stiger på båten Fagerudd. Skeppare Stefan Ljungberg tar dig sedan vidare på en unik naturupplevelse genom innerskärgård, mellanskärgård och ytterskärgård.

Resan går till Sälgrundet, som av många skärgårdsbor kallas Skälgrundet, där sälarna ofta samlas för en stunds lek eller vila på klipporna. Denna del av skärgården erbjuder också ett rikt fågelliv och ofta visar havsörnarna upp sig under turen.

Under turen får du uppleva unika delar av Roslagens skärgård med en kunnig skeppare ombord. Kaffe & frukostsmörgås ingår och ni gör också ett stopp på en av skärgårdsöarna.

Turerna anordnas utvalda lördagar och söndagar från 2 maj till 19 september och är 4,5 timmar. Den 1 augusti anordnas en längre tur där lunch ingår på skärgårdsön Ingmarsö. BOKA TUREN HÄR

Parkering

Vid Åsättra hamn på Ljusterö finns parkering med swishbetalning och bussanslutning linje 626. Här finns även uppvärmt vänthall och toalett. Sommartid finns här ett litet café.

 

Info: Turen den 5 september är stängd.

Fakta

BOKA HÄR!

Tänk på:

- Klä dig varmt
- Ta gärna med kikare
- Ta med egen flytväst till barn
- Toalett finns inte ombord, men under stopp längs vägen

Pris

Pris: 750 kr per person
10 % rabatt för barn under 10 år.

Båttur, kaffe, frukostsmörgås ingår

Mer om evenemanget

  • Datum och tid

    19 september 2020 klockan
  • Kontaktinformation

    070-5931432
  • Adress

    Nybyggsvägen 23, 13025 Ingmarsö