Sprudlande energi och stjärnglans när Sofia tävlade i Funkisfestivalens final

Artister står på en scen, en av dem vinkar mot publiken.

Sofia Stenkrona (vinkandes på bilden) tävlade i riksfinalen av Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront den 29 augusti. Foto: Funkisfestivalen (Youtube)

Riksfinalen av Funkisfestivalen den 29 augusti bjöd på stor talang, energi, mod och stjärnglans. Sofia Stenkrona från Svinninge var en av tolv finalister som tagit sig hela vägen till scenen på Stockholm Waterfront. Daniel Ousbäck från Skövde fick till slut ta med sig pokalen hem, i tävlingen där alla är vinnare.

Tävlingen är öppen för personer över 15 år med funktionsnedsättning inom lagen om stöd och service, LSS. Finalisterna har redan vunnit deltävlingar i sina respektive hemkommuner, och sedan gått vidare i en av två semifinaler. Med sprudlande energi och scennärvaro framförde Sofia Stenkrona poplåten ”When can I see you again”.

–Det var kul att vara med på riksfinalen och spännande att få träffa och krama Prinsessan Sofia, men inte så kul att bli sminkad.Jag fick skriva min autograf för första gången till fans i publiken, det var jätteroligt att de uppskattade mitt framträdande, säger Sofia Stenkrona.

I juryn satt bland andra artisten och diskokungen Andreas Lundstedt och tillsammans med publiken röstade de till slut fram Daniel Ousbäck från Skövde med låten Änglahund.

H.KH Prinsessan Sofia var årets prisutdelare, Hon fick varma applåder från publiken när hon berättade att hon skulle ta med sig det mod som alla artister uppvisade.

Maria Alvo Barba är projektledare för Funkisfestivalen i Österåker och är också imponerad över alla artisters prestationer.

–Det är fantastiskt att få vara med på den här resan och se vilken utveckling artisterna som deltar i Funkisfestivalen har gjort. De visar en så stor glädje, energi och självkänsla och jag är glad att Österåker är med i den här viktiga och härliga musikfesten. Nu drar vi igång arbetet inför nästa festival med en audition den 29 september på Fyren. Jag hoppas på ännu fler deltagare i år, säger Maria Alvo Barba .

Du kan se riksfinalen på Funkisfestivalens Youtubekanal Länk till annan webbplats.

Audition inför Funkisfestivalen 2023

Den 29 september är det dags för audition till Funkisfestivalen som anordnas i Österåker för andra gången. Audition hålls på Fyren i Åkersberga den 29 september klockan 16-19.

Läs mer om audition här: Länk till annan webbplats.

Läs mer om Funkisfestivalen på österåker.se/funkisfestivalen. Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: