Sportskola för seniorer startar i oktober

Äldre kvinna simtränar tillsammans med andra i en bassäng

I början av oktober startar Österåkers kommuns nya sportskola för seniorer, 65 år och uppåt. Här får deltagarna lära sig om vikten av motion och att träna på ett säkert sätt. Varje vecka anordnas träningspass på såväl Solskiftesbadet som Österåkers multiarena.

Sportskolan inleds med en föreläsning om motion och träning på Träffpunkt Fyren i Åkersberga. Därefter finns möjligheten för alla deltagare att gå på kostnadsfria träningspass varje tisdag under hela hösten. Det blir gymnastikpass på Österåkers multiarena varvat med vattengymnastik på Solskiftesbadet. Passen hålls av erfarna ledare och fokuserar på rörlighet, balans och avslappning.

–En god hälsa och fysiskt och psykiskt välmående genom hela livet är viktigt och i Österåker finns goda möjligheter att vara aktiv på olika sätt. Syftet med vår nya sportskola för äldre är att bidra till ett hälsosamt åldrande och att inspirera äldre invånare till en aktiv och meningsfull fritid, säger Maria Alvo Barba, som är ansvarig för sportskolan i Österåkers kommun.

Läs mer om sportskolan och se höstens schema här Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: