Sofia tävlar om vinst i Funkisfestivalen

Sofia Stenkrona står på scenen och uppträder på Funkisfestivalen

Sofia Stenkrona representerar Österåker i riksfinalen av Funkisfestivalen

Den 29 augusti är det dags för riksfinal av Funkisfestivalen. Sofia Stenkrona från Svinninge är en av 12 finalister från lika många orter i landet som tävlar på Stockholm Waterfront.

Tävlingen är öppen för personer över 15 år som har kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning med insatser inom lagen för särskilt stöd, LSS. Sofia Stenkrona gick vidare till riksfinalen efter en semifinal som hölls i Stockholm i april.

Alla artister framför sina bidrag live till Funkisorkestern och Sofia Stenkrona ska återigen få framföra poplåten ”When can I see you again” för publik och jury.

Prinsessan Sofia är årets prisutdelare på Funkisfestivalen, som sänds live på Funkisfestivalens Youtubekanal Länk till annan webbplats. klockan 18.30-21 den 29 augusti. Där kan du också se en presentation av alla riksfinalisterna.

–Det känns spännande och lite nervöst med finalen, säger Sofia Stenkrona som också ser fram mycket att få träffa Prinsessan Sofia.

Se Sofia Stenkronas presentation här Länk till annan webbplats.

Snart dags för ny audition

I år är det rekord i antal deltagande orter och Österåker är med för första gången. Audition inför nästa Funkisfestival går av stapeln på Fyren i Åkersberga den 29 september klockan 16-19.

–Det är fantastiskt roligt att Österåkers kommun är med i denna energifulla fest där alla är vinnare. Nu håller vi tummarna för Sofia i finalen och hoppas att många vill vara med oss även under kommande Funkisfestival, säger Maria Alvo Barba, som är projektledare för Funkisfestivalen i Österåker.

Läs mer om Funkisfestivalen på österåker.se/funkisfestivalen. Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: