Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Musikfesten Funkisfestivalen igång igen

Bilden visar en scen med starka färger och festivalkänsla

Det var pirrigt, taggat och glädjefyllt när audition för Funkisfestivalen anordnades den 29 september. Österåker är med i musikfesten för andra året.

Funkisfestivalen är en musikfestival med syfte att lyfta fram personer med funktionsnedsättning. Nyligen hölls en stjärnfylld riksfinal där Sofia Stenkrona var med och representerade Österåker och i slutet av september inleddes Funkisfestivalen 2023 med audition på Träffpunkt Fyren i Åkersberga.

– Vi är så glada att vara igång igen och att vi har så talangfulla och modiga artister som vill vara med och representera Österåker. Några var med för första gången,andra hade erfarenhet från förra årets festival och alla tyckte att det var jättekul, säger Mita Ekqvist som tillsammans med Maria Alvo Barba anordnar Funkisfestivalen i Österåker.

Artisten som ska representera Österåker bestäms på delfinalen på Berga teater den 19 januari 2023. Artisterna som är med får coachning i sång tillsammans med Österåkers Musikskola för att vässa sina framträdanden ytterligare

Fortfarande chans att delta

För att utse den eller de som ska representera Österåkers kommun i Funkisfestivalen hålls audition, även kallat uttagning. Då ska en jury utse artister som går vidare till delfinalen i Åkersberga den 19 januari. För att delta ska du vara 15 år eller äldre och ha insatser via LSS, Lagen om särskilt stöd. Du ska också bo, jobba eller gå i skolan i Österåkers kommun.

Missade du när det var audition i Åkersberga? Inga problem! Du kan fortfarande anmäla ditt intresse och få chansen att uppträda. Filma dig när du sjunger en sång. Skicka filmen till Maria Alvo Barba senast den 28 oktober via fildelningstjänsten wetransfer.com Länk till annan webbplats. Du kan också skicka din film till maria.alvobarba@osteraker.se eller ring 08-540 814 45 Länk till annan webbplats..

Mer information

Läs mer om Funkisfestivalen här! Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: