Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Föreläsning om barn, unga och sociala medier

Vet du vad ditt barn gör på internet? Vet du vilka som kontaktar ditt barn och vad de vill? Ta chansen att se en onlineföreläsning om barn, unga och sociala medier.

Under den 17 - 24 november kan du ta del av en föreläsning med Sofia Lindström Reback som heter Om jag fick förändra något med sociala medier så skulle det vara att det fanns så mycket kränkningar.

Föreläsningen är filmad och du kan se den under en vecka, du får länk skickad till den e-postadress du anger när du anmäler dig.

Här kan du se några barn och unga berätta vad de gör och ser på sociala medier.

Anmäl dig till föreläsningen

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 november klockan 12.00.

Väcker föreläsningen frågor?

Föreläsningen kanske väcker frågor. Ta chansen och ställ dina frågor till representanter för polisen, kommunens elevhälsa, fritidsgårdarna, stödcentrum för unga brottsoffer, socialtjänst, ungdomsjouren och ungdomsmottagningen. Frågorna från alla som tittar publiceras här på österåker.se några dagar efter föreläsningens sista visningsdag. Du får ett mejl när frågorna är besvarande och publicerade. När du får länken till filmen får du också en länk till ett formulär där du kan ställa dina frågor.

Efter föreläsningen får du ett mejl med några utvärderingsfrågor som vi är mycket tacksamma om du tar dig tid att svara på.

Om föreläsaren och föreläsningen

Sofia Lindström Reback är montessorilärare och har engagerat sig i barns liv på internet. Så snart hon började arbeta som lärare insåg hon att väldigt många barn far illa på olika sätt och hon började då jobba för att nå fram till barnen, få dem att våga berätta vad de utsatts för, öka deras integritet och samtycke, lära barnen att lyssna på sin magkänsla och skilja bra hemligheter från dåliga.

Föreläsningen är inspirerad av kriminologen och författaren Maria Dufvas arbete, och tar upp ämnen som berör ditt barns säkerhet på sociala medier och vad de möter i sin vardag – det är långt ifrån den vardag vi växte upp i.

Redaktör:
Sofia Nyström

Publicerad:
onsdag 11 november 2020
Senast uppdaterad:
måndag 16 november 2020