Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vårdbo Silviahemscertifieras

Ann-Sofie-Foizik från Vårdbo, Eva Jönsson från Stiftelsen Silviahemmet och Monica Kjellman (L) från Vård- och omsorgsnämnden

Ann-Sofie-Foizik från Vårdbo, Eva Jönsson från Stiftelsen Silviahemmet och Monica Kjellman (L) från Vård- och omsorgsnämnden

Fredagen den 29 november var en högtidsdag på det särskilda boendet för äldre, Vårdbo i centrala Åkersberga! Under dagen certifierades all personal med Silviahemscertifieringen som intygar att de är utbildade i demensvård enligt den senaste forskningen.

Under ceremonin överräckte Eva Jönsson, Silviasyster och utbildningsansvarig på Stiftelsen Silviahemmet diplom till Ann-Sofie Foizik, verksamhetschef på Vårdbo.

 - Detta är en stor satsning och all personal har fått en omfattande utbildning. För att få godkänt på utbildningen krävs att 70 procent av svaren är rätt. Personalen på Vårdbo hade 93 procent rätt, det är jättebra resultat, säger Eva Jönsson från Stiftelsen Silviahemmet.

- Jag är väldigt stolt över att vi nu är Silviahemscertifierade! Jag ser fram emot att arbeta med det vi lärt oss, där en viktig del är reflektionstid. Det är så värdefullt för oss att försöka förstå våra boende ännu bättre, säger Ann-Sofie Foizik, Verksamhetschef på Vårdbo.

Vårdbo, som drivs av Attendo på uppdrag av Österåkers kommun, är kommunens och Attendos första särskilda boende för äldre som certifieras enligt Silviahemmets vårdfilosofi. 

- Det är så roligt för mig som nämndordförande att se konkreta resultat! Från att jag föreslog att vi ska Silviahemscertifiera ett boende till dagens certifiering har det tagit sex år. Själva utbildningen är genomförd under hösten 2019 så den politiska processen kan ta lång tid att driva. Jag är stolt över att vi nu har ett Silviahemscertifierat boende för äldre i kommunen, säger Monica Kjellman (L), ordförande för Vård- och omsorgsnämnden.

Under 2018 beslutade Kommunfullmäktige att Österåker kommun ska satsa på att öka kompetensen och kvaliteten i demensvård på ett av de särskilda boendena i kommunen. Valet föll på Vårdbo då verksamheten har både demens- och somatisk inriktning.

Läs mer om Silviahemscertifiering och Stiftelsen Silviahemmet på deras webbplats
Stiftelsen Silviahemmets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Redaktör:
Sofia Nyström

Publicerad:
fredag 29 november 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 28 april 2020