Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ökad satsning på god äldreomsorg

Äldreomsorgen fortsätter att vara ett högt prioriterat område för Österåkers kommun. Under 2018 får verksamheterna inom äldreomsorgen 12 miljoner kronor mer i budgeten än förra året. Det blir bland annat fler aktiviteter, bättre teknik för äldre och ett återinförande av syn- och hörselkonsulent.

Ett mål för Österåkers kommun är att erbjuda högsta kvalitet på omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. De senaste åren har bland annat tre nya särskilda boenden för äldre tillkommit. Satsningarna fortsätter och 2018 tillskjuts ytterligare 12 miljoner kronor, som bland annat ska gå till fler aktiviteter, en syn- och hörselkonsulent och bättre teknik för äldre.

Viktiga satsningar

– Det är viktiga satsningar som jag är stolt över att Österåkers kommun kan göra. Vi vill erbjuda hög kvalitet för våra medborgare och erbjuda bra service och tjänster, säger Mikael Ottosson (KD), Vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Kommunen ska rekrytera en syn- och hörselkonsulent som ger råd och stöd till personer med syn- eller hörselnedsättning. Syftet är att nå en ökad självständighet i det dagliga livet.

Satsningarna ska nå många

Pengarna ska också gå till utökade aktiviteter för äldre, bland annat med helgöppet på kommunens träffpunkter. Idag finns fyra träffpunkter som erbjuder allt från yoga och styrketräning till promenader, körsång, dans och pyssel. Medel satsas också på att utveckla en tydligare finsk profil på något av de särskilda boendena för äldre i kommunen.

Satsningen på äldreomsorgen är bred. Bland annat täcker den in höjda arvoden för kontaktpersoner inom LSS, öppen fritidsverksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning och förstärkning av Kanalhusets verksamhet som erbjuder meningsfull sysselsättning till personer med psykisk funktionsnedsättning.

Seniorbladet ger tips

Om du vill veta mer om vilka aktiviteter som finns på de olika träffpunkterna ska du leta upp Seniorbladet.

Du hittar Seniorbladet på kommunens webbplats österåker.se, på träffpunkterna, på något av våra bibliotek, på servicepunkten på Ljusterö, på Information Österåker i Åkersberga liksom i Alceahusets reception.

Läs mer om träffpunkterna

 

Redaktör:
Sofia Nyström

Publicerad:
torsdag 1 mars 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 1 mars 2018