Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Barnahus Stockholm Nord invigs i november

Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu invigs verksamhetens nya lokaler i Sollentuna.

Österåker är en av de tio kommuner som samverkar i Barnahus Stockholm Nord, där socialtjänst, polis, barnmedicin och barn- och ungdomspsykiatrin arbetar tillsammans för att hjälpa barn som blivit utsatta för brott. Den 16 november invigs verksamhetens nya lokaler som ska möjliggöra en större verksamhet, särskilt anpassad för barn och unga.

Verksamheten är till för att barn och unga som misstänks ha varit utsatta, eller utsätts för brott, ska kunna träffa alla myndigheter som blir inblandade under ett och samma tak. Därmed behöver de inte vara med om upprepade förhör, intervjuer och samtal i onödan.

– Med det nya Barnahus Stockholm Nord får vi ökad tillgång till kompetens och personal som samlas på en plats, vilket är bra för de utsatta barnen. Det möjliggör också ökat erfarenhetsutbyte och förståelse mellan olika professioner, säger Erica Sundberg som är chef för Stöd till barn och unga i Österåkers kommun.

Verksamheten bedrivs i samverkan mellan polis, landsting, åklagare och kommunerna Danderyd, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands-Bro,
Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, och Österåker.

Läs mer om barnahus Stockholm Nord.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Sofia Nyström

Publicerad:
onsdag 7 november 2018
Senast uppdaterad:
onsdag 16 januari 2019