Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Så här arbetar vi med hemtjänst vid tillfällig vistelse under coronapandemin

Österåkers kommun får in ansökningar om hemtjänst för personer som vill flytta ut till sina sommarvisten. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med frågan.

Österåkers kommun får ansökningar från andra kommuner om att utföra hemtjänst för personer som vill flytta ut till sina sommarvisten på Ljusterö och andra öar i kommunen. Det innebär en ökad belastning på en redan ansträngd hemtjänst i skärgården som är svår att hantera nu under coronapandemin. Österåkers kommun avslår inga beslut men kontaktar kunderna och kundernas bosättningskommuner för att förklara att läget är mycket ansträngt på grund av coronapandemin och att det därför blir svårt att utföra beställningen. Både kunder och deras bosättningskommuner visar stor förståelse.

Exempel från situationer som är svåra att hantera är kunder som är i behov av hemtjänst upp till åtta gånger dagligen och som vistas på öar utan vare sig land- eller båtförbindelse, eller som är i behov av duschhjälp där sommarvistet saknar indraget vatten.

Vi har tidigare berättat att vi vädjar till andra kommuner att inte bevilja tillfällig hemtjänst i år på grund av coronapandemin.

Läs den tidigare nyheten om hemtjänst vid tillfällig vistelse

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 2 juni 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 2 juni 2020