Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nu är det tillåtet med organiserad utomhusidrott igen

Med start den 16 januari är det tillåtet med organiserad utomhusidrott igen i skog och mark. Från måndag den 18 januari öppnar utomhusanläggningarna upp.

Region Stockholms smittskyddsläkare har bedömt att smittläget förbättrats och att den organiserade utomhusidrotten kan öppna upp igen. Det är fortfarande lika viktigt för alla att hålla avstånd till varandra, undvika moment med nära kontakt, försöka minimera resandet och i övrigt följa de allmänna råden som riktas till enskilda. Smittspridningen är fortfarande stor i samhället.

– Idrott och rörelse är viktigt för alla, inte minst för våra barn och unga. Vi är glada att smittläget har förbättrats något så vi kan tillåta dessa viktiga verksamheter igen. Alla måste ändå fortsätta följa råden så smittspridningen inte ökar igen, säger kultur- och fritidschef Katarina Freme.

Följ Österåkers kommuns arbete med anledning av pandemin och hitta länkar till mer information på österåker.se/coronavirus

Skidspår i Österåker

Österåkers kommun anlägger skidspår på flera platser i kommunen när förutsättningarna i form av tillräckligt med snö finns.

Läs mer om skidspår här.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
fredag 15 januari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 22 januari 2021