Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fortsätt att hålla avståndet i sommar

Nu är sommaren här men coronapandemin tar inte semester. Därför behöver vi alla hjälpas åt att göra det vi kan för att inte sprida smitta. Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk, tvätta händerna ofta och länge och håll avstånd till andra även utomhus.

Nu är det semestertider och många planerar att vara lediga. Vår vackra skärgårdskommun bjuder verkligen in till hemester och det finns många härliga badstränder, naturområden och aktiviteter för dig som väljer att semestra på hemmaplan. Tänk på att hålla avstånd till andra och åk till en annan plats om det är trångt där du är.

Tips på besöksmål finns på österåker.se/öppetfördig

Hur långt är två meter?

Österåker har varit ett populärt besöksmål för utländska turister och även i år kan vi räkna med besökare från andra länder. För att påminna alla i vår kommun om vad som gäller sätter kommunen upp affischer på svenska och engelska som uppmanar till att hålla avstånd. Som en hjälp att hålla lagom avstånd visar affischerna exempel på hur långt två meter är. Affischerna sätts upp på allmänna platser där många rör sig, exempelvis på badplatser, i Åkersberga centrum och i parker. Om du saknar affischer någonstans kan du skriva ut egna härifrån och sätta upp.

Affischer Håll avståndPDF

Österåkers kommun sätter också upp affischer som inspirerar till besök i många olika delar av kommunen. Håll utkik efter dem bland annat i Åkersberga centrum, på hållplatser och andra platser där många är i rörelse.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
onsdag 17 juni 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 17 juni 2020