Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Bibliotek och ungdomsverksamhet öppnar igen

Måndag den 25 januari öppnar biblioteken igen. Öppettiderna är reducerade och ett begränsat antal personer får vistas i lokalerna samtidigt. Även idrottsanläggningarna öppnar för ungdomsverksamhet för barn födda 2005 och senare. Det är viktigt att alla fortsätter följa restriktionerna, smittspridningen pågår fortfarande.

Regeringen beslutade den 21 januari att viss kommunal verksamhet kan öppna igen men pandemin är inte över. Många blir fortfarande väldigt sjuka och dör av covid-19. Stanna hemma om du är det minsta sjuk, håll avstånd till andra, tvätta eller sprita händerna, undvik kollektivtrafiken. Alla måste ta sitt ansvar när verksamheterna öppnar upp igen så smittspridningen inte ökar.

Måndag den 25 januari öppnar Österåkers kommun följande verksamheter med vissa begränsningar:

Biblioteken

Måndag 25 januari öppnar biblioteken i Österåker igen. Öppettiderna är reducerade och ett begränsat antal personer får vistas i lokalerna. Kontrollera anslaget vid entrén för att få reda på hur många besökare som får komma in på just ditt bibliotek. Se öppettider härlänk till annan webbplats

Det finns inga sittplatser i lokalerna. Tidskriftsavdelningen har begränsad tillgänglighet. Studierum, grupprum, datasal och programrum är fortsatt avstängda. Du kan använda en dator för akuta ärenden.

På huvudbiblioteket i Åkersberga kan du hämta upp dina reserverade böcker utanför biblioteket. Du kan läsa mer om det härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Just nu är biblioteket inte en mötesplats. Principen för alla besök på biblioteket är att du ska gå in, göra ditt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket. Kom ensam. Håll avståndet till andra. Vänta utanför lokalen om maxgränsen för besökare har uppnåtts.

Idrottsanläggningarna

Kommunens idrottshallar öppnar måndag den 25 januari för organiserad föreningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare.
Organiserad föreningsverksamhet för personer födda 2004 och senare kan fortsatt bedrivas utomhus.

Läs mer om vad som gäller för idrotts- och friluftsverksamheten

Österåkers gymnasium och högstadieskolorna

Den 1 februari går Österåkers gymnasium över till att undervisa delvis på distans. Läs mer här

De kommunala högstadieskolorna utvärderar kontinuerligt förutsättningarna för när- och/eller distansundervisning på respektive skola.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
fredag 22 januari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 22 januari 2021