Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Är du 70 år eller äldre och behöver hjälp med att handla mat och medicin? 

Österåkers kommun kan hjälpa dig som är 70 år eller äldre, eller tillhör en riskgrupp att handla hem mat och läkemedel.  

Personer som är 70 år eller äldre och personer i andra riskgrupper riskerar att bli väldigt sjuka av coronaviruset. Om du är en av dessa och inte kan få hjälp med inköp från släktingar, vänner eller på annat håll är välkommen att kontakta Österåkers kommun för att få hjälp.

Behöver du eller någon du känner hjälp med inköp? Ring Österåkers kommuns servicecenter på 08-540 810 00.

Öppettider för servicecenter

Så här går det till när du får hjälp att handla mat

Du ringer till kommunens servicecenter och berättar att du behöver hjälp med inköp. För leverans en onsdag behöver du lämna din förfrågan senast klockan 15.00 måndagen innan. För leverans en torsdag behöver du lämna din förfrågan senast tisdag klockan 15.00. Servicehandläggare skriver upp din inköpslista.

För att kunna få hjälp behöver du kunna betala med betalkort. Den personal från kommunen som utför tjänsten har med sig kvittot från affären och en betalningsdosa i vilken du betalar med ditt betalkort. 

Behovet av hjälp är stort och för att kunna leverera mat till fler står Ica för packning av varor. För det utgår en kostnad på 50 kronor per inköp och läggs på kvittot.

Tänk på det här

  • En inhandling i veckan per kund
  • Senast måndag klockan 15 behöver du ha lämnat din förfrågan för leverans på onsdagen. Senast tisdag klockan 15 behöver du ha lämnat din förfrågan för leverans på torsdagen.
  • Öppettider för servicecenter

Vi levererar till boende på Ljusterö torsdagar jämna veckor. Ring in din förfrågan senast tisdag klockan 15.00 samma vecka.

Så här går det till när du får hjälp med inköp på apoteket

Du ringer till kommunens servicecenter senast tisdag klockan 12.00 och berättar du att du behöver hjälp med inköp från apoteket. Servicehandläggare skriver upp din inköpslista och om du behöver hämta ut receptbelagd medicin. Ni kommer också överens om onsdag eller torsdag för leverans.

Medarbetaren kommer hem till dig för att låna ditt ID-kort och betalkort. Du får också skriva under en fullmakt vid varje köptillfälle. Ombudet åker till apoteket och levererar sedan hem till dig.


På finska-suomeksi

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
fredag 24 april 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 10 februari 2021