Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Använd munskydd mer och minska smittspridningen

Spridningen av covid-19 ökar i Stockholmsregionen. Därför utfärdar Region Stockholm särskilda regionala rekommendationer om att använda munskydd vid fler tider och situationer än tidigare. Högstadie- och gymnasieskolan ska bedriva distansundervisning under vecka 10, veckan efter sportlovet.

Smittspridningen i Stockholmsregionen har under en tid varit på en hög nivå. De senaste veckorna har smittspridningen åter ökat och regionens smittskyddsläkare utfärdar därför särskilda rekommendationer för regionen, som ett tillägg till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Dessa regionala åtgärder gäller fram till den 31 mars.

Använd munskydd där det kan bli trångt

Om du ska gå in i en affär, på apoteket, till frisören eller annan inomhusmiljö där trängsel kan uppstå bör du använda engångsmunskydd. Tänk på att munskydd inte ersätter regeln om att undvika nära kontakt och att hålla avstånd. Stanna hemma om du är sjuk!

Gäller ej förskola eller klassrumssituationer i grund- och gymnasieskolan

Region Stockholm meddelar att denna rekommendation inte avser förskola eller klassrumssituation i grund- och gymnasieskola. I skolan gäller fortfarande att munskydd bara rekommenderas i de specifika situationer då vuxna inte kan hålla avstånd under en längre tid, till exempel i lärarrummet.

Du som kan ska fortsätta arbeta hemifrån.

Använd alltid munskydd i kollektivtrafiken

Res bara med kollektivtrafiken om du måste och avstå helt från icke nödvändiga resor. På så vis minskar risken för trängsel.

Du som reser, gör det så smittsäkert som möjligt. Du som är född 2004 och tidigare bör alltid använda engångsmunskydd när du reser med kollektivtrafiken, oavsett när på dygnet du reser. Tänk på att stanna hemma när du är sjuk och på att hålla avstånd.

Läs Region Stockholms nyhet om de särskilda regionala rekommendationernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 23 februari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 7 maj 2021