Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Alternativt studentfirande på Österåkers gymnasium

Allt traditionellt studentfirande ställs in på samtliga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län med anledning av coronaviruset, Covid-19. Det innebär att det inte blir något utspring eller samling på skolgården när eleverna på Österåkers gymnasium tar studenten i juni.

Beslutet fattades gemensamt av samtliga utbildningschefer i Stockholms län tisdagen den 14 april och grundar sig i förbudet mot folksamlingar på över 50 personer för att minska spridningen av Covid-19. Just nu diskuteras olika möjligheter till en alternativ ceremoni för studenterna på Österåkers gymnasium.

–Att ta studenten är en milstolpe i livet och det är naturligtvis tråkigt att vi i år inte kan genomföra studentfirande enligt tradition. Vi planerar just nu en alternativ ceremoni tillsammans med våra elever så att vi ändå får fira dem, säger Christina Awerstedt, rektor på Österåkers gymnasium.

Även skolavslutningen för de kommunala förskolorna och grundskolorna blir annorlunda i år. Skolavslutningen arrangeras i mindre grupper/klasser exempelvis med respektive lärare eller pedagog. Läs vår nyhet Alternativ skolavslutning i år.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
torsdag 16 april 2020
Senast uppdaterad:
måndag 4 maj 2020