Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kämpa Österåker – ett tag till!

Pandemin är inte över än. Många blir fortfarande svårt sjuka och dör av covid-19. Vi måste alla ta vårt ansvar och göra allt vi kan för att inte sprida smitta – ett tag till.

Coronahälsningar, omvägar på trottoaren och att umgås med vänner och äldre släktingar på videolänk har blivit vardag för många av oss. Och vi behöver fortsätta med det ett tag till.

Vaccination pågår

Vaccination pågår och tillgången på vaccin styr i vilken takt det kan ske. Vårdcentralerna och andra godkända vårdvalsaktörer vaccinerar så snabbt de kan. På Folkhälsomyndighetens webbplats ser du statistik över registrerade vaccinationer.
Aktuell statistik på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fortsätt följa de allmänna råden

Trots att alltfler blir vaccinerade är det ett stort tryck på sjukvården. Du som fått vaccin mot covid-19 har ett bra skydd mot allvarlig sjukdom. Däremot vet man inte om du fortfarande kan sprida smittan vidare. Därför behöver även du följa de allmänna råden till dess att vi har mer kunskap.
Se 1177 Vårdguidens information om vad du ska tänka på och vilka regionala råd och restriktioner som gäller för oss i Österåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunens anpassningar

österåker.se/coronavirus har vi samlat information om vilka anpassningar kommunen gör med anledning av pandemin. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tappa inte hoppet!

Det kan kännas hopplöst och tråkigt med alla begränsningar men ta chansen att upptäcka platser i vackra Österåker som du tidigare inte sett. Många tips hittar du på österåker.se/öppetfördig.

Om du är ute och rör dig i skog och mark är det bra att ha koll på allemansrätten.
Naturvårdsverkets information om allemansrättenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stort tack Österåker, för att ni kämpar – ett tag till!

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Senast uppdaterad:
torsdag 1 april 2021