Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Studera

I Österåkers kommun finns ett brett utbud av skolor och många inriktningar att välja bland. Kommunen arbetar mot målet att bli länets bästa skolkommun. Kunskap, professionalism och trygghet är ledord i det arbetet.

I Österåker finns skolor i både kommunal och fristående regi. Här finns två gymnasieskolor med ett brett utbud av program och inriktningar. Vuxenutbildning, särskola, särvux och fyra musikskolor erbjuds också. Skolorna finns i såväl tätort som landsbygd och skärgård. Österåker jobbar bland annat mot målet att vara länets bästa skolkommun. Behovet av såväl skolor och förskolor tillgodoses och det finns en variation i utbud.

Skickliga lärare

Stora resurser satsas på att öka kvaliteten i Österåkers skolor. Särskilt fokus ligger på lärarnas kompetensutveckling bland annat genom kommunens Pedagogcentrum. Flera satsningar inom området har fortsatt att utvecklas och nya tillkommer.

Närhet till storstadens utbud

Studerar du i Österåker har du storstaden med dess fulla utbud runt hörnet. På bara 30 minuter med tåg, buss eller bil kommer du från Åkersberga till Stockholm city. Boende i Österåker har också nära till både Stockholms universitet och Kungliga tekniska högskolan, som nås med Roslagsbanans tåg.

Roslagsbanan har sex stationer i Österåker; Rydbo, Täljö, Åkers-Runö, Åkersberga, Tunagård och Österskär.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Senast uppdaterad:
torsdag 28 februari 2019