Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Större brand på Simborgarvägen i Åkersberga

En större brand inträffade natten till den 20 februari i en radhuslänga på Simborgarvägen i Åkersberga. Här uppdaterar vi om läget.

Uppdatering klockan 11.20 den 21 februari

Roslagsvatten rapporterar en vattenläcka på Simborgarvägen som medför behov av vattenavstängning till vissa fastigheter under söndagen. Roslagsvatten bekräftar att läckan inte har med brandhändelsen att göra. Läs mer om vattenläckan och var du kan hämta vatten under avstängningen på Roslagsvattens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatering klockan 11.45 den 20 februari:

Branden är släckt och familjerna som evakuerades och inte kan återvända till sina hem, har tagits omhand av släkt och vänner. Inga familjer finns längre kvar på Söraskolan.

Kommunen har kartlagt det akuta behovet av stöd och hjälp direkt med de berörda familjerna. För närvarande bedöms att det akuta behovet av stöd är tillgodosett.

Vill du skänka kläder, möbler eller annat? Vi hänvisar i nuläget till Stadsmissionen. Läs mer om hur du kan skänka förnödenheter på Stadsmissionens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi tackar för det stora, värmande engagemang vi ser på många olika sätt för de drabbade familjerna.

Mår du dåligt och är i behov av samtalsstöd? Svenska kyrkan erbjuder stöd.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klockan 04.30 den 20 februari:

En större brand bröt vid 02-tiden natten till lördagen den 20 februari ut i en radhuslänga på Simborgarvägen i Åkersberga. Hushåll i den drabbade längan och intilliggande bostäder har evakuerats.

Österåkers kommun har öppnat Söraskolan för de evakuerade familjerna.

Socialförvaltningen i Österåkers kommun har aktiverat Psykologiskt och socialt stöd (POSOM) för drabbade personer och finns på plats och tar emot och omhand familjerna vid Söraskolan. Inga personskador har rapporterats.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
lördag 20 februari 2021
Senast uppdaterad:
söndag 21 februari 2021