Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Unga feriearbetare rycker in under pandemin

Fotot visar inte de ungdomar som arbetar i Österåkers kommun.

Under november och december har Österåkers kommun anställt ett tiotal ungdomar som rycker in i olika kommunala verksamheter där sjukfrånvaron är hög.

Coronapandemin kan orsaka högre sjukfrånvaro än vanligt även i kommunens verksamheter. Österåkers kommun har sedan tidigare en bemanningsenhet med timanställda vikarier som kan hoppa in vid sjukfrånvaro i kommunens olika verksamheter. Under november och december har Österåkers kommun även hjälp av tio ungdomar som är anställda för att kunna rycka in där det behövs och där det är möjligt.

Ungdomarna är timanställda under november och december och deras anställning finansieras genom ett statligt bidrag för feriearbete och är riktat till ungdomar som precis har avslutat sin gymnasieutbildning eller finns inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret.

Många olika arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för de feriearbetande ungdomarna kan till exempel handla om att hjälpa till inom förskola och skola, att hjälpa till med inköp och leverans av mat och läkemedel till riskgrupper, att montera möbler och inköp för kommunens precis ankomna nyanlända, att hjälpa till med affischering kring att hålla avstånd eller andra arbetsuppgifter som är lämpliga.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 8 december 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 8 december 2020