Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nytt Magasin Österåker ute!

Decenniets första nummer av Magasin Österåker är här! Just nu delas det ut till samtliga hushåll och företag i Österåker.

Det är ett spännande decennium vi går till mötes och mycket har hänt sedan sist. En ny infart till Österskär och Kanalstaden byggs, budget för 2020 är beslutad och en ny vision för kommunen är framtagen.

I december 2019 godkändes planprogrammet för centrala Åkersberga som visar hur bostadsbebyggelse, gator, park och torg i området kan komma att se ut. Målet är att skapa en stad med trygghet och närhet i fokus.

I detta nummer av Magasin Österåker kan du dessutom läsa om att hundratusentals svenskar har anslutit sig till reko-ringar runt om i Sverige för att sälja och köpa lokal och närproducerad mat.

Vi vill rikta ett stort grattis till Filippa Sandqvist som blivit utsedd till årets skyddsängel av Aftonbladet och TV3, för sitt arbete med Tjejskjutsen i Åkersberga. Tanken med Tjejskjutsen är att vara en trygghet för alla tjejer som är ute och går själva, eller behöver hjälp att ta sig hem tryggt.

Läs Magasin Österåker här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Magasin Österåker

I Magasin Österåker skriver vi om intressanta personer och miljöer, vi följer med in i kommunens verksamheter och reser såväl framåt som bakåt i tiden. Kommunens magasin kommer ut fyra gånger per år; vår, sommar, höst och vinter. Den delas ut till alla hushåll och företag i Österåker.

Mer information om Magasin Österåker samt en pdf-version av senaste numret hittar du via länkarna här intill. Magasin Österåker finns även att hämta i Alceahusets huvudentré och på Österåkers bibliotek i Åkersberga. Den distribueras också som taltidning.

Vid utebliven tidning eller för beställning av taltidning, e-posta redaktionen@osteraker.se. Hör också gärna av dig till oss med ris, ros eller tips!

Redaktör:
Linda Gelin Nielsen

Publicerad:
torsdag 12 mars 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 12 mars 2020