Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Magasin Österåker nummer tre är här!

Kuturreservat Brottö skärgårdsjordbruk, Matts Sören Jansson

Höstens nummer av Magasin Österåker är här! Just nu delas det ut till samtliga hushåll och företag i kommunen.

I en oviss tid som denna känns det viktigare än någonsin med mål och visioner. Efter sommarledigheten är det dags att kavla upp ärmarna igen. Allt Österåkers kommun gör ska genomsyras av vår vision "med kvalitet, trygghet och valfrihet i fokus skapar vi en hållbar framtid. Österåker – möjligheternas skärgårdskommun". I detta nummer får du möta Jenny Karlsson, ny hållbarhetsstrateg (sidan 5) och läsa om pågående digitalisering som höjer kvaliten på servicen till Österåkersborna (sidan 16).

Med visionen menas att alla delar av Österåkers kommun ska leva. "Här ska det finnas ett trivsamt småstadsliv". Det är väldigt spännande hur framtiden tar form, allt från nya aktivitetsparker till hela kvarter. Till exempel satsar Wallenstam på flera aktuella byggprojekt som Söra kvarter och Norrgårdshöjden (sidan 18).

"Här ska det finnas en grönskande och livfull landsbygd, ett aktivt näringsliv, samt vår vackra skärgård". Visste du att Stockholms läns första kulturreservat är Brottö skärgårdsjordbruk? Det är för att det småskaliga jordbruket ska få leva vidare genom aktivt brukande. Följ med när markägaren Matts Sören Jansson visar oss hans livsverk (sidan 10).

"På fritiden ska det finnas många aktiviteter att ägna sig åt inom idrott, kultur och friluftsliv". Du har väl inte missat att vi har en ny kultursida som ersätter kalendariet såhär i coronatider? Dessutom vill vi inspirera dig till att upptäcka våra vackra naturområden och vandringleder (sidan 6).

/Redaktionen
redaktionen@osteraker.se

Redaktör:
Linda Gelin Nielsen

Publicerad:
torsdag 24 september 2020
Senast uppdaterad:
fredag 25 september 2020