Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Höga vattennivåer i Österåker

Just nu är det höga vattennivåer i Österåker. Kommunen följer utvecklingen och har beredskap om läget skulle förvärras. Vallar har byggts vid Lindholmsviken i Österskär.

Uppdatering måndag 2 mars klockan 10:

Vattennivåerna i havet har fortsatt att sjunka och är nu cirka 40 centimeter lägre än de nivåer som uppmättes för närmare en vecka sedan.

SMHI:s rapportering av aktuella och prognosticerade havsvattennivåer kan du följa här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatering torsdag 27 februari klockan 11:

Havsvattennivåerna har fortsatt att sjunka något under natten. Vägar i kommunen är framkomliga och i nuläget har kommunen inte någon pågående särskild insats. Barriärerna vid Lindholmsviken kommer dock att finnas kvar tills vidare. Tack för visad förståelse!

Uppdatering onsdag 26 februari klockan 15.30:

Vattennivåerna i Trälhavet har sjunkit med ungefär ett par decimeter jämfört med de nivåer som rådde på onsdagens morgon. Det är nu åter framkomligt på Hödervägen vid Lindholmsviken i Österskär och på Trälhavsvägen i Margretelund. Framförallt på Hödervägen kan det vara lerigt efter vattnet och efter de arbeten som har utförts på och kring platsen. Kommunen fortsätter att följa utvecklingen noga. Barriärerna vid Lindholmsviken kommer att finnas kvar tills vidare.

Uppdatering onsdag 26 februari klockan 11.30:

För att möjliggögra passage på Trälhavsvägen i Margretelund i Åkersberga har Österåkers kommun beslutat att höja körbanan genom att lägga ut grusmaterial på vägen. Arbetet inleds omedelbart.

Uppdatering onsdag 26 februari klockan 09.30:

Vattennivåerna i Österåker har fortsatt att stiga under natten till onsdagen. Enligt de prognoser som kommunen har, förväntas nivåerna nå sin högsta punkt mitt på dagen på onsdagen och sedan sjunka några decimeter. Kommunen fortsätter att följa utvecklingen noga. Vid Lindholmsviken i Österskär har en vall bestående av plast och sand satts upp längs Hödervägen. Räddningstjänsten är på plats för att hjälpa till att pumpa bort vatten från området. Insatsen kommer att pågå så länge behovet finns.

Uppdatering tisdag 25 februari klockan 15.20:

Kommunen har beslutat att bygga vallar intill Hödervägen vid Lindholmsviken i Österskär som en säkerhetsåtgärd om vattennivåerna skulle fortsätta höjas. Vallarna byggs under tisdagen den 25 februari och beräknas vara färdigställda under kvällen
eller natten.

Vi kommer att uppdatera den här texten vid behov.

Bilden visar aktuellt läge vid Lindholmsviken i Österskär.

Bilden visar läget vid Lindholmsviken i Österskär på onsdagens morgon.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 25 februari 2020
Senast uppdaterad:
måndag 2 mars 2020