Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Goda resultat i kommunens medarbetarundersökning

Glad kvinna och en man i bakgrunden

Varje år genomför Österåkers kommun en medarbetarundersökning som ger en indikation på hur kommunens anställda trivs och upplever kommunen som arbetsgivare. Årets medarbetarundersökning visar goda resultat inom samtliga mätområden.

Anställda med tillsvidareanställning i Österåkers kommun svarar på frågor om arbetsmiljö, samverkan, likabehandling samt ledning och styrning. Undersökningen från 2019 visade höga siffror gällande bland annat trivsel, ledarskap, kombinationen arbete och föräldraskap samt meningsfullhet. Av undersökningen framgick att det fanns förbättringsområden kring likvärdig kompetensutveckling och fysisk arbetsmiljö.

Årets undersökning visar att ännu fler trivs på arbetet och att resultaten har ökat inom alla områden som mäts. Arbetet för att ständigt blir bättre fortsätter. I årets undersökning framgick att kommunen övergripande behöver arbeta vidare med frågan om en upplevd hög arbetsbelastning hos medarbetarna.

–Det har varit ett år med stora utmaningar för våra medarbetare i coronapandemins spår. Därför är det mycket glädjande att undersökningen visar att kommunens medarbetare trivs på jobbet. Vi har tagit oss an årets utmaningar och skapat möjligheter av dem för att kunna ge bästa tänkbara service till våra kommuninvånare. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att behålla våra styrkor och att höja oss där det finns förbättringspotential, säger kommundirektör Staffan Erlandsson.

77 procent av samtliga tillsvidareanställda i Österåkers kommun svarade på medarbetarundersökningen, som genomfördes i november.

Övergripande resultat Österåkers kommuns medarbetarundersökning 2020 Pdf, 669.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
onsdag 16 december 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 22 december 2020