Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kvalitet och ekonomi i fokus

Fredagen den 24 maj samlades omkring 70 ledande förtroendevalda och tjänstemän från cirka 30 kommuner, från Trelleborg i söder till Piteå i norr, för en konferens som Österåkers kommun arrangerade om kvalitet och ekonomi i framtidens välfärd.

Österåkers kommun har idag landets lägsta skattesats och budget i balans. Men det har inte alltid varit så. När Österåker klev in i 2000-talet var skatten näst högst i länet och de ekonomiska resultaten negativa. Genom att prioritera ett mål- och resultatstyrningsarbete har både effektiviteten och kvaliteten på kommunens service och tjänster ökat.

Genom konferensen vill Österåkers kommun skapa en mötesplats för att dela erfarenheter och diskutera framtida utmaningar. Medverkade gjorde bland andra Österåkers Kommunstyrelseordförande Michaela Fletcher (M), budget- och kvalitetschef Mohammed Khoban, kommundirektör Staffan Erlandsson, samt de externa experterna Leif Anjou och Per Törnvall som är ledande inom ledarskap och styrning.

– God ekonomi och hög kvalitet kräver tid, långsiktighet, styrning, noggrannhet, tålamod, kraft och mod, arbete med kulturen, säger Ola Wigg, Fredrik Pahlberg, Björn Hylenius och Mats Widoff från Nordanstig som nu lämnar Österåker med en stor dos inspiration.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
fredag 24 maj 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 6 augusti 2019