Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Staffan Erlandsson ny kommundirektör i Österåker

Staffan Erlandsson och Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Staffan Erlandsson och Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen i Österåker har utsett Staffan Erlandsson till ny kommundirektör i Österåkers kommun. Han har varit ställföreträdande kommundirektör sedan i oktober och tillträder idag den nya tjänsten.

Staffan Erlandsson har varit skoldirektör i Österåkers kommun sedan augusti 2015 och utsågs till ställföreträdande kommundirektör i oktober i år. Han är även projektledare för kommunens kvalitetsarbete.

– Österåkers kommun går en intressant framtid till mötes. Vi är i en expansiv fas där kommunen kommer att utvecklas och jag är övertygad om att Staffan Erlandsson har de kvaliteter som krävs för att leda tjänstemannaorganisationen i det arbetet, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Rollen som kommunens högsta tjänsteman innebär ett ansvar för kommunens utveckling och att skapa goda förutsättningar för den politiska ledningen att styra kommunen. Kommundirektören representerar kommunen i externa sammanhang, men blir också internt sammanhållande. Österåker är en storstadsnära tillväxtkommun som planerar för att fortsätta växa hållbart med en levande skärgård och landsbygd och där Åkersberga ska utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär.

– Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att leda tjänstemannaorganisationens arbete för att ytterligare utveckla Österåkers kommun mot målet att bli Sveriges bästa kvalitetskommun, säger Staffan Erlandsson.

Rekryteringen av en efterträdare till Staffan Erlandsson på posten som skoldirektör inleds nu.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 4 december 2018
Senast uppdaterad:
onsdag 5 december 2018