Nu öppnar Österåkers nya stormarknad

Bilden visar entrén för nya Ica Maxi.

Torsdagen den 11 mars slog portarna upp till fyra nya verksamheter i Österåker. Välkommen till Ica Maxi, Taylor´s Barber, Apotek Hjärtat samt restaurangerna Soso och Iron, som alla ligger i samma byggnad.

Österåker har fått ytterligare en stor handelsplats. För fem år sedan förvärvade Ica fastigheter vid Pilstugetorgets handelsplats. Idag öppnade Claude Schaffert, som är Ica-handlare i kommunen sedan 23 år tillbaka, den nya Ica-butiken vid infarten till Åkersberga vid väg 276.

– Det är särskilt roligt att öppna upp en ny butik tillsammans med sina tre barn, säger Claude Schaffert.

Invigningen

Intresset var stort vid invigningen av den nya stormarknaden. På plats var bland annat kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M), som höll ett tal där hon lyfte fram etableringens betydelse för både invånare och besökare i Österåker.

– Nya ICA Maxi är en fantastisk butik som har ett helhetstänk kring hållbarhetsfrågorna. Jag är övertygad om att etableringen kommer att bidra till att fler Österåkerbor och besökare kommer att handla lokalt, säger Michaela Fletcher.

Hållbarhet och samhällsansvar

Hela projektet har präglats av ett stort samhällsansvar där exempelvis elever från Skärgårdsgymnasiet fått möjlighet att göra sin praktik under byggtiden.

– Jag är oerhört glad att ICA kunnat etablera en stormarknad i Österåker för att på så sätt bidra till handelsutvecklingen i kommunen, säger Nina Jönsson, VD för ICA-gruppen.

Den 7000 kvm stora fastigheten i Österåker är ICA Fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Byggnationen är i trä med solceller och sedumtak. Byggnaden värms och kyls genom geoenergi och byggnationen sker enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld. Naturligtvis finns laddstolpar för elbilar och goda cykelparkeringsmöjligheter. Stor hänsyn har tagits till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana.

Bildspelet visar förutom mingel och de nya lokalerna:

  • VD ICA Sverige Eric Lundberg, VD ICA gruppen Nina Jönsson, ICA-handlare Claude Schaffert och Kommunstyrelsens orförande Michaela Fletcher (M).
  • Taylor´s Barber - Raymon Varli öppnar upp sin tredje frisörsalong. På bilden syns han med sin personal i den nya salongen i Österåker.
  • Apotek Hjärtat- apotekschef Veronica Nordlund med personal.
  • Soso - Amgalan Sosor med medarbetare driver restaurangen som fokuserar på sushi och pokébowl.
  • Våra fyrfota vänner erbjuds luftkonditionerad vila när matte eller husse handlar.
Publicerad:
Senast uppdaterad: