Nu öppnar årets jordbrukarstöd och de nya projekt- och investeringsstöden

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige och resten av EU. I den strategiska planen 2023–2027 beskrivs mål samt vilka stöd och ersättningar som finns att söka.

Syftet är att öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk, bidra till levande landsbygder samt underlätta för unga lantbrukare att ta över eller starta lantbruksföretag.

I slutet av januari kommer du att kunna läsa den fullständiga informationen om jordbrukarstöden 2023 på Jordbruksverket webbplats Länk till annan webbplats.. Den 9 februari öppnar SAM Internet för SAM-ansökan 2023 och sista ansökningsdag är den 13 april.

Nya projekt- och investeringsstöd

Från och med 3 januari i år kan du söka projekt- och investeringsstöd i den nya strategiska planen.

i den nya perioden 2023–2027 gäller ansökningsomgångar och utlysningar för många av stöden, vilket innebär att du bara kan söka stödet vid specifika tillfällen under året.

På Länsstyrelsen Stockholms hittar du mer information om stöden och vilken ansökningsperiod som gäller för varje stöd.

Informationsträffar om nyheter i stöden

Nyheterna är många i årets jordbrukarstöd samt projekt- och investeringsstöd. Länsstyrelsen ordnar därför informationsträffar, både ute i länet och digitalt.

Informationsträffarnas förmiddag kommer att handla om jordbrukarstöden (areal- och djurstöd) och eftermiddagen om projekt- och investeringsstöden. Du kan välja mellan att vara med på förmiddagen eller eftermiddagen, eller hela dagen. Träffen är kostnadsfri.

Anmälan

Anmäl dig så fort som möjligt för att säkra din plats, se sista anmälningsdag för respektive tillfälle. Se anmälningslänkar nedan alternativt så kan du även anmäla dig hos någon av Länsstyrelsens handläggare 0771-67 00 00 eller jordbrukarstod.stockholm@lansstyrelsen.se. Kom ihåg att ange vilket informationstillfälle du vill delta på, vilka pass och om du har någon specialkost.

Om du vill delta hela dagen och äta lunch mellan passen, kommer du att få betala kostnaden för lunchen. I Södertälje behöver Länsstyrelsen veta om du vill ha lunch på plats, medan du i Norrtälje kan välja en av restaurangerna i centrum.

Dessa träffar finns att välja på:

Tisdag den 14 februari - Södertälje

Kl. 9-12 (jordbrukarstöd) och 13-15 (projekt- och investeringsstöd). Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.. Sista anmälningsdag den 2 februari.

Fredag den 17 februari - Digitalt

Kl. 10-12 (jordbrukarstöd) och kl. 13-15 (projekt och investeringsstöd). Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.. Sista anmälningsdag den 15 februari.

Tisdag den 21 februari - Norrtälje

Kl. 9-12 (jordbrukarstöd) och 13-15 (projekt- och investeringsstöd). Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.. Sista anmälningsdag den 12 februari.

Onsdag den 22 februari - Digitalt

Kl. 10-12 (jordbrukarstöd) och kl. 13-15 (projekt och investeringsstöd). Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.. Sista anmälningsdag den 20 februari.

Publicerad:
Senast uppdaterad: