Sommarjobb 2023
Är du mellan 16–19 år, folkbokförd i Österåker? Då kan du söka sommarjobb som ung samhällsutvecklare, inom slöjd, parkarbete, barn- och äldreomsorg, film med mera. Eller varför inte vara dig egna chef och starta företag denna sommar?
Ansökan stängde den 15 mars 2023 och alla som sökt sommarjobb kommer att få information om de erbjuds sommarjobb eller ej senast den 15 maj 2023.
Vill du ansöka om att bli sommarlovsföretagare så följer du denna länk.
Du måste ha koll på din angivna mejladress i din ansökan för att det är dit all information skickas och när du får ett anställningserbjudande så kräver det ett svar på om du tackar ja eller nej till anställningserbjudandet inom ett par dagar.
Så håll utkik!
Till dig som fått sommarjobb
Välkommen till obligatorisk informationsträff 12 juni klockan 16–18.
Obligatorisk informationsträff via Teams för alla som fått sommarjobb. Vi visar dig hur du fyller i din tidrapport och du får även möjlighet att ställa frågor. Du kommer att få en mötesinbjudan så håll utkik i din inkorg.
När ditt anställningsavtal är klart kommer vi att skicka en tidrapport till din angivna mejladress. Du behöver fylla i timrapporten varje månad. Arbetar du över ett månadsskifte behöver du fylla i två tidrapporter.
Är timrapporten inte korrekt ifylld kommer ingen utbetalning av lönen att ske
- Fyll i personuppgifter, arbetsställe (Näringsliv), månad och år.
- Klockslag när du börjar och slutar samt hur länge du har haft paus.
- Du fyller även i om du har varit sjuk.
- Kontrollera din timrapport mot ditt anställningsavtal så att arbetsperiod och maximalt antal arbetstimmar stämmer överens.
- När tidrapporten är ifylld behöver du lämna den till din handledare för underskrift.
Tidrapporten ska vara inne senast den 10:e för att lönen ska utbetalas den 27:e samma månad
När tidrapporten är underskriven av både dig och din handledare postar du den till Österåkers kommun, löneenheten, 184 86 Åkersberga. Alternativt kan du lämna in tidrapporten i servicecenter på Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga.
Bifoga blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag Länk till annan webbplats." om du inte lämnat in den tidigare.
Utbetalning av lönen sker den 27:e efter det du har inlämnat din tidrapport (under förutsättning att den är inlämnad senast den 10:e samma månad).
För dig som inte är myndig
Utbetalning av lönen kommer att ske med utbetalningsavi (som kan komma att kosta pengar att lösa in). Önskar du att din lön istället ska gå direkt till ett bankkonto, behöver du tillsammans med din förälder/vårdnadshavare besöka ett Swedbank kontor för att göra en kontoanmälan.
För dig som är myndig
Utbetalning av lönen kommer att vara med utbetalningsavi (som kan komma att kosta pengar att lösa in). Önskar du att din lön istället ska gå direkt till ett bankkonto, behöver du kontakta Swedbank för att göra en kontoanmälan. Det går att göra digitalt om du har ett BankID.
Vilken lön får jag?
Lönen för 2023:
- 88 kronor i timmen inklusive semesterersättning för dig som är under 18 år
- 100 kronor i timmen inklusive semesterersättning för dig som har fyllt 18 år
Frågor om lön
Vid frågor om lön mejla londirekt@osteraker.se.
Information till dig som tjänar mindre än 22 208 kr under 2023
För att din arbetsgivare inte ska göra avdrag för skatt behöver du bara:
• fylla i dina uppgifter i blanketten intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag. Länk till annan webbplats.Skriv ut blanketten och skriv under.
• lämna intyget till receptionen i Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersbega senast den 31 maj 2023.
Men du ska bara fylla i blanketten om du uppfyller följande förutsättningar:
• du beräknar att din sammanlagda inkomst under 2023 kommer att bli mindre än 22 208 kr (inklusive till exempel semesterersättning och ersättning för mat)
• du är studerande
• du kommer att vara bosatt i Sverige under hela året.
Om du glömmer bort att lämna in blanketten.
• du kommer inte få någon justering av ditt skatteavdrag
• om du inte skulle ha erlagt skatt så kommer Skatteverket göra en återbetalning till dig under 2024.
Österåkers kommuns arbetsplatser och närområden ska vara rökfria. Det är kommunens ansvar som arbetsgivare att se till att ingen medarbetare mot sin vilja utsätts för tobaksrök på arbetsplatsen.
Österåkers kommun arbetar aktivt för att främja friskvård och god hälsa hos medarbetare och rökfri arbetstid är en viktig del i detta arbete. Oavsett om man är medarbetare i kommunen, invånare eller besökare, alla ska uppleva Österåkers kommun som en frisk och hälsofrämjande kommun. Kommunen ska också vara en förebild för de barn, ungdomar, vård- och omsorgstagare som finns i de olika verksamheterna.
Har du några frågor? För att du ska få svar så snabbt som möjligt ber vi dig kontakta ann-catrin.skogstrom@osteraker.se.
Betygsätt sidan med stjärnor. Fem stjärnor är det högsta betyget.