Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nyföretagande och tillväxt

Österåkers kommun arbetar för att skapa bra förutsättningar för dig som startar företag i kommunen. Varje år startas cirka 400 nya företag i Österåker. Det gav oss år 2015 en hedrande 13:e plats bland landets 290 kommuner.

Österåkers kommun arrangerar regelbundet olika slags möten där du som företagare får möjlighet att knyta kontakter, utbyta idéer och göra affärer med andra företag i kommunen.

Kom igång med ditt företag och få tillväxtrådgivning

Här har du tips på organisationer, myndigheter och företag som hjälper dig att komma igång som företagare och att vidareutveckla din verksamhet.

Linda Moberg, Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum Österåker/Vaxholm Länk till annan webbplats.

Erbjuder personlig, kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning för dig som funderar på att starta och etablera företag eller precis har startat eget i Österåker. 

Verksamt.se Länk till annan webbplats.

En stor informationsbank för dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Almi Länk till annan webbplats.

Tillväxtrådgivning för dig som har en idé om en produkt eller tjänst, ska starta, driver ett företag eller ska köpa ett företag. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Samordningsförbundet Södra Roslagen Länk till annan webbplats.

Rehabiliteringsansvaret är i dag uppdelat på flera sektorer där varje aktör bedriver insatser utifrån egna uppdrag och eget ansvar. Samtidigt är de olika aktörernas insatser beroende av varandra för att en väl fungerande rehabilitering ska komma till stånd. Förbundets ändamål är att för kommunerna Täby och Österåkers geografiska område svara för en finansiell samordning mellan huvudmännen inom rehabiliteringsområdet och dess insatser. Insatserna ska avse individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser och ska syfta till att dessa uppnår eller förbättrar sin förmåga till egen försörjning genom förvärvsarbete.

Coompanion​ i Roslagen & Norrort Länk till annan webbplats.

Erbjuder kostnadsfri rådgivning och information när ni är två eller fler som vill starta företag eller förening tillsammans. Det brukar kallas kooperativt företagande - ett entreprenörskap som ofta handlar om att möta aktuella samhällsutmaningar så som arbetslöshet, klimathot eller integration. Det kan också handla om att organisera samverkan mellan småföretagare.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Senast uppdaterad:
onsdag 15 september 2021