Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Bli sommarlovsföretagare!

Sommarjobba som egenföretagare och testa dina idéer. Österåkers kommun erbjuder ungdomar 15-18 år startkapital och inspirerande entreprenörskurs. Kursen börjar med en inledande kick-off vecka fylld med föreläsningar, workshops och teambuilding. Efter den är du redo att tjäna dina egna pengar!

Inspirerande uppstart

Utbildningens inleds med en intensiv och rolig kickoff-vecka, måndag-torsdag 15-18 juni klockan 9-16. Här kan du hitta kompisar att driva företaget med om du inte vill jobba ensam. Under kickoff-veckan lägger vi därför mycket tid på att ha kul och lära känna varandra, så att alla som vill driva sitt företag med en kompis får möjlighet att göra det. Vi ger dig kunskap kring hur du kan lyckas med ditt sommarlovsföretag.

Hjälp att komma på en smart och rolig affärsidé

Att komma på en affärsidé kanske låter svårt, men efter ett par dagar på kickoff-veckan kommer du upptäcka att bra affärsidéer finns överallt. Man måste bara lära sig att se dem.

Lär dig grunderna i företagande

Företagande består av många olika områden: marknadsföring, försäljning, budgetering med flera. Allt detta får du lära dig. Dessutom får du öva på det allra viktigaste – att våga ta kontakt med kunder, komma på idéer och att presentera ditt företag för inför grupp.

Presentera affärsplanen

Kickoff-veckan avslutas med att du och dina kompisar presenterar er affärsidé och affärsplan. Publiken lyssnar noga, ställer kloka frågor och ger er tips och råd inför ert kommande arbete.

Startbidrag om 1 500 kronor per person

För att kunna komma igång med ditt företag får du ett startbidrag. Dessa pengar använder du exempelvis till att köpa in produkter eller trycka upp flyers. Startbidraget betalas ut efter genomförd kickoff-vecka och alla pengar du tjänar på ditt företag är din "lön" och alltså pengar du får behålla efter programmet.

Tre veckors eget företagande

Nu börjar det roliga – att förverkliga din affärsidé. Under tre veckor kommer du att sommarjobba som entreprenör och helt enkelt skapa ditt eget sommarjobb.

Vara din egen chef och bestämma själv

Den stora fördelen med livet som entreprenör är att du bestämmer allt själv. Du får välja vad du vill jobba med, var och när du vill jobba och hur du ska göra för att nå ditt mål. Perfekt tillfälle att testa friheten under ansvar.

Bestämma din egen lön

Det finns en stor skillnad mellan att vara anställd och företagare: som företagare är du aldrig garanterad någon lön. Det positiva är dock att det inte heller finns någon gräns för hur mycket du kan tjäna. Allt handlar om hur målinriktat du arbetar.

En personlig coach som hjälper dig

Med en genomtänkt affärsplan, kunskaper i företagande och ett startbidrag har du perfekta förutsättningar för att lyckas med ditt företag. Du har dessutom tillgång till personlig coachning så att du inte behöver känna dig ensam på resan. Har du viljan och motivationen så ser din coach till att leda dig rätt.

Livet som entreprenör

Vår målsättning är att du efter ditt deltagande som sommarlovsföretagare ska ha fått en kraftig ökad entreprenöriell förmåga – självförtroende, mod, drivkraft, kreativitet, problemlösningsförmåga, uthållighet m.m. – och ett ökat intresse för företagande.

När, var, hur?

För vem? Ungdomar 15–18 år, folkbokförda i Österåkers kommun.

Var? Utbildningsort: Åkersberga, Alceahuset, Hackstavägen 22

När? Startdatum: 15 juni 2020

Reservlista och anmälan

50 ungdomar har redan anmält sig och nu är reservlistan öppen. Anmälningslänken för reservlistan stänger när den är fullbokad.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
onsdag 19 februari 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 4 november 2020