Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Succé på UF-mässa i Åkersberga centrum

UF-företagen imponerade på draknästejuryn: Kristina Eineborg (näringslivsdirektör), Linda Moberg (nyföretagarrådgivare) och Maria Berghäll (entreprenör och tidigare världsmästare i UF-företagande)

I helgen var det UF-mässa i Åkersberga centrum. Inte mindre än 22 UF-företag ställde ut sina varor eller tjänster

Utbudet var minst sagt brett, här fanns allt från smarta lösningar i cederträ för att skydda kläderna till egentillverkade ljuslyktor. Flera av företagen sålde helt slut på sina lager så intresset från besökarna i centrum var det inget fel. En nyhet för i år var att eleverna hade möjlighet att presentera sin affärsidé för ett draknäste. Det gav gymnasieungdomarna möjlighet att få värdefulla tips och råd i företagandet men även en chans att slipa på sin företagspresentation.

Årets utställare blev Miljöbaggen UF, årets säljare blev Rise & Shine UF och årets pitch tilldelades två företag; Pizzabullen UF och Kick Start UF.

UF står för Ungt Företagande. För gymnasielever innebär UF att de under ett år har möjlighet att starta, driva och sedan lägga ned ett företag. Vill du veta mer om UF i Österåker kan du läsa här.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
söndag 27 januari 2019
Senast uppdaterad:
måndag 28 januari 2019