Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker fortsätter att förbättra företagsklimatet

Österåkers kommun fortsätter att klättra i Svenskt näringslivs rankning av de bästa näringslivskommunerna i landet. Österåker har nu plats 8 i länet och 38 i landet.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankningen innehåller totalt 18 faktorer och bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC. I Österåker var det drygt 140 företag som besvarade enkäten.

Enkäten visar att företagen i Österåker särskilt uppskattar medias och allmänhetens attityder till företagande. Sämre betyg får vägnätet samt tåg- och flygförbindelserna i kommunen.

– I entreprenörskommunen Österåker är ett bra företagsklimat och en nära dialog med det lokala näringslivet av yttersta vikt. Därför är det extra roligt att vi klättrar i Svenskt näringslivs rankning. Men vi vill självfallet bli ännu bättre. Därför ska vi analysera resultaten och se vilka områden som företagarna tycker är viktigast att ha ökat fokus på, säger Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) i en kommentar: 

Sedan år 2010 har Österåker klättrat från plats 123 i rankningen till årets plats 38. Årets resultat är en förbättring med sex placeringar sedan föregående år. Högst rankning, såväl i länet som i Sverige, har Solna.

Mer information

Ta del av hela rankningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
tisdag 24 september 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 24 september 2019