Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nu är gästhamnen på Ingmarsö invigd

Gästhamnen på Ingmarsö

Den 1 maj invigdes den nya gästhamnen på Ingmarsö av bland annat kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher, landshövding Sven-Erik Österberg och skärgårdsregionrådet Gustav Hemming. Trots regn och kyla var det en stor uppslutning vid invigningen.

Stor satsning

Den nya gästhamnen är en del i projektet SeaStop, som finanserias av EU-programmet Central Baltic, regionen, länsstyrelsen och kommunen. SeaStop, som totalt omfattar 21 hamnar i Sverige, Finland och Åland, är sannolikt den största satsningen på att utveckla gästhamnarna i Stockholms skärgård. I Österåkers skärgård ingår även Nässlingen och Husarö i projektet. Tack vare ett stort ideellt engagemang, inte minst från Byalaget på Ingmarsö, kunde planerna realiseras.

Attraktiva gästhamnar

För skärgårdskommunen Österåker, med 1100 öar, är möjligheten att erbjuda attraktiva gästhamnar för våra båtburna gäster mycket viktigt. Vi vill att fler personer får möjlighet att upptäcka vår skärgård men det kräver samtidigt att vi kan ta emot dem på bästa sätt genom att erbjuda olika servicelösningar med toaletter, duschar och avfallshantering. Vidare ser vi att intresset för att övernatta i gästhamnar ökar i skärgården.

Nytt på Ingmarsö

Den nya gästhamnen ligger inte långt från den tidigare gästhamnen på södra Ingmarsö. Placeringen är optimal då den bland annat ligger nära både affären och krogen. Förutom bryggorna består satsningen av ett helt ny och tillgänglighets-anpassad servicebyggnad med bland annat toaletter, dusch och färskvatten.

Redaktör:
Ann-Catrin Skogström

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Publicerad:
torsdag 2 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 3 maj 2019